Assens bakker op om alkoholkampagne

Genrefoto. Foto: Colourbox.com
Foto: colourbox.com

Assens bakker op om alkoholkampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En landsdækkende kampagne om at få alkoholmisbrugere i behandling, bliver nu bakket op af Assens Kommune

Assens: Assens Kommune støtter nu op om Alkohol & Samfund og TrygFondens landsdækkende respektkampagne. Kampagnen vil vise borgerne, at det giver respekt at gå i alkoholbehandling, og samtidig vil den oplyse om kommunernes gratis alkoholbehandling.

Assens Kommune ser kampagnen som en mulighed for at nå ud til mange borgere med budskabet.

- Vi synes, det er vigtigt at bakke op om respektkampagnen, fordi vi gerne vil give borgerne mere viden om alkoholbrug og forebyggelse, men også fordi vi vil være med til at understøtte, at det ikke er tabu at gå i behandling. Ved at støtte op om en landsdækkende kampagne og også informere lokalt og på flere platforme, har vi mulighed for at få disse budskaber bredt ud til flere borgere, siger Helle Andersen, leder for borgerrettet sundhedsfremme og forebyggelse i Assens Kommune.

Satser på busreklamer

Assens Kommune har sat fokus på kampagnen gennem blandt andet busreklamer og tilbud om uddeling af informationsmaterialer til større virksomheder i kommunen.

- Vi håber, at kampagnen kan oplyse borgerne om mulighederne for hjælp, hvis man har alkohol inde på livet, og at personer med alkoholproblemer begynder at søge hjælp tidligere, siger Helle Andersen.

Alkohol koster årligt samfundet omkring 13 milliarder kroner og er den faktor, der har størst indflydelse på folkesundheden - næst efter rygning.

I 2014 kom cirka 14.000 i behandling, men ifølge Statens Institut for Folkesundhed er 140.000 danskere afhængige af alkohol, og 585.000 har et skadeligt højt forbrug.

Respektkampagnen kører over hele landet i uge 2, 3 og 4.

Assens bakker op om alkoholkampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce