Assens Kommune skruer op for byggeri af lejeboliger

Arkivfoto: Michala Bøgetoft

Assens Kommune skruer op for byggeri af lejeboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens, Brylle, Aarup, Tommerup St., Haarby - Assens Kommune har sat gang i investeringerne i almennyttigt byggeri. Det skaber plads til nye familier i villakvartererne, forudser man

Der er mindre boliger på vej i store dele af Assens Kommune i år og frem til 2020. Flere af dem er almennyttige boliger, som er kommunalt støttede lejeboliger. For de næste fire år er der kendte byggeprojekter omfattende næsten 200 mindre boliger op til godt 100 kvadratmeter.

Det kan lyde af mange, men når blot de ikke alle kommer på en gang, så er der også afsætning på dem, oplever man hos Fyns Almennyttige Boligselskab, der står bag projekter i både Brylle, Assens og Haarby.

- Hvis alt var klar i starten af 2018 eller 2019, kunne der godt være et problem, men når det kommer over en periode, kan det godt udlejes. Lige nu er vi i gang med at udleje Støberiet i Ringe, der får vi henvendelser fra folk, der gerne vil flytte ind om fem år, siger kundceservicechef hos FAB, Eva Jørgensen, der også selv har ladet sig skrive op til en mindre bolig engang i fremtiden.

Boligselskabet er til marts færdigt med 19 almennyttige boliger i Krybilyparken i Brylle. Der er lejere til alle og rigeligt med folk på venteliste også.

I Assens har et projekt på Plumgrunden, der domineres af den fredede trælade, lige midt i byen været undervejs længe. Der har været lidt tovtrækkeri med Assens Kommune for at nå til enighed om udformningen af byggeriet, men det er nu klar til at blive sendt i EU-udbud. Her planlægger FAB at opføre ikke færre end 56 lejeboliger på mellem to og fire værelser og mellem 70 og 110 kvadratmeter. Og med den beliggenhed er 56 boliger ikke for meget, mener Henrik Max Rasmusen, projektchef hos FAB.

- Vi har ingen betænkeligheder. Det er lige midt i byen i et attraktivt område. Havde vi været i tvivl, var vi ikke gået i gang, fastslår han.

I 2020 kaster FAB sig over endnu et projekt med 20-22 familieboliger på Syrenvej i Haarby. Priserne for en støttet lejebolig i Assens Kommune ligger hos FAB på 800-900 kroner om året pr. kvadratmeter.

Bofællesskab på vej

Tommerup Andelsboligforening, der ikke har bygget nyt i flere år, er undervejs med to projekter. 16 lejeboliger på Cederfeldsgade i Aarup og efter det, i 2019, er planen et seniorbofællesskab på savværksgrunden i Tommerup St. Det skal ikke forveksles med ældrevenlige boliger, som boligselskabet har 44 af i Tommerup-området i forvejen. De fyldes gerne op af kommunen med beboere, der har behov for det. Seniorbofællesskabet henvender sig bredere. Det er for 50+'erne uden hjemmeboende børn og stadig raske og rørige. På et orienteringsmøde for en lille måned siden dukkede omkring 45 interesserede op.

- Det er en god start, men lige nu er der ikke fyldt op, fortæller Karin Bjerre, Domhusgårdens Ejendomsadministration, der er forretningsfører i Tommerup Andelsboligforening.

- Vi vurderer behovet ud fra vores ventelister og tror på, at når man bygger noget, er der også mennesker, der har lyst til at flytte ind i det, siger hun. Typisk er det folk fra lokalområdet, der måske kommer fra et stort hus med have, som de ikke gider mere, siger hun

Den rokade giver ledige villaer til børnefamilier og andre med behov for god plads. Dermed er der åbnet mulighed for tilflytning til kommunen.

Assens Kommune skruer op for byggeri af lejeboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce