Assens Kommune om julehjælp: Vi kan godt være stolte

Lions Club i Vissenbjerg og Aarup samlede lørdag ind til julehjælp. Foto: Yilmaz Polat

Assens Kommune om julehjælp: Vi kan godt være stolte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne i Assens Kommune kan være stolte over den store indsats de og frivillige yder overfor trængte familier i julemåneden. Det mener Theis Hjelmsted, projektleder i Job og Familie, Assens Kommune.

- Hvorfor samarbejder Assens Kommune med Lions Club om en indsamling til trængte familier foran Fakta?

- At det er udenfor Fakta, er ene og alene Lions Clubs måde at gøre det på. Der findes et hav af forskellige måder, frivillige samler ind i kommunen. Det illustrer ganske glimrende, at vi i Assens Kommune har et lokalsamfund, der kan se ræson i at spytte i kassen, når det kan komme hårdt trængte familier til gavn. Jeg er glad og stolt over, at vi i Assens Kommune har et frivillige- og foreningsliv, der i den grad har et stort bankende socialt hjerte. En del af vores opgave er at samarbejde med frivillige foreninger, så vi sammen kan gøre noget godt for målgruppen. Vi har et yderst prisværdigt netværk af frivillige foreninger, som gør en gevaldig indsats for den her målgruppe. Det kan vi godt være stolte af i lille Assens.

- Hvordan har I udvalgt de 16 familier, der får julekurve?

- Vi er et projekt, der favner hele Assens Kommune, men vi sagde til medarbejderne, at hvis de havde familier, som var oplagte og boede i nærområdet, så kunne de vælge dem. Men vi har kriterier, og når der mulighed for at give nogle familier en julekurv, så giver vi dem til de allermest trængte familier økonomisk set. Vi har 50 familier i projektet, og størstedelen er i målgruppen, så vi er nødt til at vælge dem, der er hårdest ramt. Vi har også haft en dialog med familierne. Vi skal ikke være dem, der propper en julekurv ned i halsen på familier, som ikke selv kan forlige sig med det. Fordi vi har med udsatte familier at gøre, var det vigtigt for os, at der ikke var en offentlig overbringelse på torvet for eksempel. Vi kører ud til nogle af familierne med kurven, mens andre har ønsket at komme op på rådhuset og hente den.

- Er det nok, at der bliver delt ud til 16 familier?

- Vi kan hurtigt blive enige om, at det man formår at samle ind aldrig er nok. Vi ville altid kunne bruge flere kurve. Men det er ikke mængden, der er altafgørende. Der er et godt signal i, at vi får samlet ind til 16. Vi skal også huske på, at der er andre frivillige foreninger, der samler ind og deler kurve ud i området. Så der er ikke kun tale om 16 kurve i Assens Kommune. Men jeg synes 16 er forholdsvis mange, og det er en rigtig flot milepæl.

Assens Kommune om julehjælp: Vi kan godt være stolte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce