Assens Kommune holder møde med Energinet mandag. Derfor har Assens Kommune fået høringsfristen på Baltic Pipe-projektet udsat til 1. februar.

Assens: Høringsfristen for forslag og input til Baltic Pipe-projektet er mandag den 22. januar. Eller sådan er det i hvert fald for de fleste.

For Assens Kommunes vedkommende er høringsfristen dog udsat til 1. februar, fordi kommunen skal holde et møde med Energinet mandag.

- Vi vil gerne have en snak med dem om argumenterne for, at det ikke skulle være muligt at lægge gasrørledningen op ad den eksisterende ved motorvejen. Det vil der komme en god konstruktiv dialog ud af. De har også økonomiske og praktiske hensyn, de skal tage i forhold til placering. Men vi mener, gasrørledningen bør ligge parallelt med naturgasledningen, der har lagt ved motorvejen siden start 80'erne, siger Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune.

Bekymret for sydlig linje

Han er specielt bekymret for, at gasrørledningen bliver lagt på den sydlige linjeføring, som Energinet foreslår.

- Den giver størst problemer, fordi den kommer tættest på Tommerup by, hvor vi er i fuld gang med at planlægge udstykninger. Den når ikke så tæt på lige nu, men ad åre vil byen bevæge sig tættere på. Linjen ligger også tæt på børnehaven Overmarksgården, og så vil udstykningen skulle stoppe den vej ud af. Så hæmmes vi jo, siger borgmesteren.

Det kan dog blive svært at lægge gasrørledningen på den nordlige linje, Energinet har foreslået. Der ligger nemlig et 18.000 kvadratmeter stort drivhus i vejen, som Energinet har overset.

Assens Kommunes bud på en linjeføring er et alternativ til Energinets forslag.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
Avisen om den nye gasledning: Behandl beboerne ordentligt

Avisen om den nye gasledning: Behandl beboerne ordentligt

Gasledning kolliderer: Energinet overså gartneri ved Tommerup

Gasledning kolliderer: Energinet overså gartneri ved Tommerup

Energinet om overset drivhus: Vi bruger de tilgængelige kort

Energinet om overset drivhus: Vi bruger de tilgængelige kort