Assens Havn a la erhverv


Assens Havn a la erhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Udvikling eller nostalgi
ASSENS: Havnens fremtid har givet anledning til en del møder og plancher i de senere år. Men den kan stadig lægge navn til en god debat.

Et halvt hundrede mennesker havde fundet vej til rådhusets kantine for at høre buddene på havnens fremtid, sådan som en del af de erhvervsfolk, der bruger Assens Havn, ser på det.
Og arkitekt Lars Møller havde næppe fremlagt de seneste overheads og ordstyrer Frantz Dolberg dårligt lagt overfrakken, før spørgsmål og synspunkter føg.

Plads til erhvervsudvikling var det gennemgående træk ved den nye havnemodel. Den nordligste mole var som havnebestyrelsesformand og byrådsmedlem Peter Gleerup (DF) tidligere har foreslået det, udvidet til et stort trekantet stykke havneareal.

De store siloer i havnens nordlige del var fjernet, men for mange af de andre erhvervsbygninger var der peget på, hvordan de kunne udvides til dobbelt størrelse, hvis der skulle vise sig et behov. Marcussens Hotel havde fået en stor konferencebygning i pakhuset overfor, og rådhuset en sidebygning. Krabbeløkkevej var blevet hovedfærdselsåre for den tunge trafik, og Næsvej havde fået en parallelvej, campingtrafik og trafikken til marina, ferieboliger og søsportscenter var adskilt.

- Der er flotte visioner i det der, sagde Truels Schultz og bad om at få forslaget med, som inspiration og indlæg, når byrådet i næste måned skal holde temadag om havnearealer.
Erik Kulavig var sværere at overbevise om, at der skulle være grund til at reservere så meget plads til erhverv i en tid, hvor andre kystbyer har nedlagt deres erhvervshavne.

"Et udtryk for nostalgi og trodsighed", lød hans dom.

Andre pegede på miljøet i kolonihaverne ved Krabbeløkken, som på tegningerne var omdannet til et område med små havnerelaterede virksomheder som f.eks. bådbygger og sejlmager.

Overvejelserne om at flytte pølseboden op på et torv overfor rådhuset, faldt heller ikke i alles smag.

Jørn Ibsen  gjorde opmærksom på. at så godt som  alt det vand, der kommer til at høre til den nye store kommuner ligger i Assens, og opfordrede til at sikre de muligheder det gav for oplevelser for både fastboende og turister.

Assens Havn a la erhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce