Andre tager p-pladser for handicappede

Denne gang var der plads til, at Palle Matthiesen kunne åbne døren helt og komme ud af sin bil, men ofte er nabobilen tættere på, og så er der problemer, når handicappladsen som her ved brugsen i Assens ikke er større end de øvrige pladser. Foto: Lise Wolf

Andre tager p-pladser for handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er for få handicap p-pladser i Assens, og folk uden tilladelse snupper dem, oplever 67-årige Palle Matthiesen.

Assens: En eftermiddag på den store parkeringsplads ved brugsen i Assens. 67-årige Palle Matthiesen har parkeret sin bil på en af handicap p-pladserne tæt ved indgangen.

Det er langt fra altid, han er heldig at få en af de pladser, selv om han er berettiget til det. Ofte har andre snuppet dem, oplever han. Det er også tilfælde med bilen, der holder ved siden af hans. Den har ikke det nødvendige handicapkort i forruden, og da Palle Matthiesen konfronterer ejeren, da han kommer ud med sine indkøb, svarer den ældre mand, at han ikke lige havde tænkt over, at han ikke måtte holde der.

Palle Matthiesen kan godt lide at komme til Assens at handle, selv om han bor tættere på Haarby, men det sker tit, at han alligevel vælger den fra. Der er alt for få handicappladser, oplever han. Det hjælper måske, når der igen kommer parkeringskontrol i Assens Kommune. Så vanker der nemlig bøder, hvis man holde på en handicapplads uden at være berettiget til det.

Jeg har engang prøvet at vente i 45 minutter på at kunne komme ind i min bil, fordi der ikke var plads nok.
Palle Matthiesen
Palle Matthiesen oplever tit, at det er svært at finde en ledig handicap p-plads i Assens, eller at der ikke er den fornødne plads på pladserne. Det får ham til at vælge at handle andre steder. Foto: Lise Wolf
Palle Matthiesen oplever tit, at det er svært at finde en ledig handicap p-plads i Assens, eller at der ikke er den fornødne plads på pladserne. Det får ham til at vælge at handle andre steder. Foto: Lise Wolf

Ventede i 45 minutter

Det er ikke altid, Palle Matthiesen har brug for en hancicapplads, der, når den er korrekt udformet, har lidt mere plads til siderne end en almindelig parkeringsplads. Men på dårlige dage med mange smerter har han svært ved at komme ud og ind af sin bil, hvis han ikke kan åbne døren helt, og så finder han gerne sit skilt frem. Er pladserne taget af andre, kan det i værste fald betyde, at han må køre hjem igen.

Palle Matthiesen har nervebetændelse i det ene ben, som er stort set uden muskler og har derudover fire diskosprolapser og en nerve i klemme i ryggen.

Han har derfor brug for at kunne åbne døren helt, når han skal ind og ud af bilen.

- Jeg har engang prøvet at vente i 45 minutter på at kunne komme ind i min bil, fordi der ikke var plads nok, fortæller han.

Manglen på handicappladser betyder, at Palle Matthiesen ofte vælger at køre til andre byer for at handle.

- Men Assens er hyggeligere. Der er også mulighed for, at vi kan sættes os ind for at få en kop kaffe, det kan vi ikke i Haarby, siger Palle Matthiesen.

Han har henvendt sig til avisen, fordi han tænker, når det er et stort problem for ham, må det også være tilfældet for andre.

Ingen krav til antal

Der er ikke noget lovkrav om, at der skal være et bestemt antal parkeringspladser til handicappede, men i henhold til bygningsreglementet stilles der i forbindelse med nybyggerier krav om et vist antal pladser til bevægelseshæmmede og til størrelsen.

I Assens Kommune har man ikke registreret, hvor mange handicap p-pladser, der er i Assens eller andre steder, og der er ifølge trafikingeniør Jimmy R. Christensen ingen retningslinjer, når det gælder veje og gader.

- I Østergade kan vi ikke efterleve kravene, fordi gaden er så smal i forvejen. Men andre steder kan man inddrage en plads ved siden af for at løse det, siger han.

Det er ikke mange henvendelser, kommunen får om handicappladser, men det hænder, at der kommer forespørgsler på at få oprettet pladser i forbindelse med privat beboelse. Det er et par stykker i Ny Adelgade et eksempel på, og de må også benyttes af andre, hvis de er ledige, oplyser Jimmy R. Christensen. Hen medgiver dog, at de ikke er specielt tæt på centrum.

Jimmy Christensen siger endvidere, at han ikke deler Palle Matthiesens opfattelse af, at det er svært at få en handicapplads i Assens. Han oplever, at de ofte er ledige.

Er det et problem, at bilister uden handicapkort tager dem, så vil det snart blive mindre. Når der igen kommer p-kontrollører i kommunen, vil disse vise sig oftere, end det var tilfældet, da politiet havde opgaven, fortæller Jimmy R. Christensen

Andre tager p-pladser for handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce