Amt: Rens vandet til tiden


Amt: Rens vandet til tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SPILDEVAND: Svar fra amtet til Tommerup Kommune

TOMMERUP: Hvis det står til Fyns Amt, skal Tommerup Kommune følge de vejledende frister for forbedret rensning af spildevandet og ikke give beboerne i Stærmose-området udsættelse for opfyldelse af kravene.

Kommunen bad efter mødet med Stærmose-beboerne 22. april om amtets holdning til en udskydelse af tidsfristerne, der for Stærmoses vedkommende hedder 2002.

Svaret er nu kommet fra amtet. Heri anfører Poul Weber (V), formand for udvalget for trafik og miljø samt vicedirektør Jørgen Dan Petersen, at de mener, at der allerede i forbindelse med revisionen af kommuneplanen blev taget højde for de argumenter, der kom til udtryk på mødet.

Det gælder blandt andet den manglede typegodkendelse af minirenseanlæg.

Til det svarer amtet blandt andet:

"De løsningsmodeller, der er beskrevet i regionplanen bygger netop på løsninger, der ikke skal afvente en typegodkendelse af minirenseanlæg."

Et andet argument var, at vandløbene har fået det bedre.

Hertil påpeges det i brevet, at forbedringerne først og fremmest er sket i de store vandløb og skyldes udbygning af de kommunale renseanlæg.

Små løb har det skidt

Derimod havde omkring 70 procent af de mindre vandløb ikke en tilfredsstillende kvalitet i fjor. Det tilskrives blandt andet udledninger af spildevand fra ejendomme i det åbne land.

Amtet svarer ikke på forslaget fra borgerne om at forsøge med at erstatte alle septiktanke med nye trixtanke og afvente effekten på vandløbene.

Til gengæld minder man om spildevandsrensning i det åbne land bunder i en lov fra 1997, som forpligter amt og kommuner til at søge problemerne løst.

Tommerup Kommune kan, hvis den vil, se stort på amtets anmodning om at overholde fristen.

- Men hvis vi ikke overholder tidsfristen, skal vi måske opfylde strengere krav, siger teknisk chef i Tommerup Kommune Bent Nedergaard.

Han understreger, at han dog ikke kan garantere mod skærpede krav fra regeringen på et senere tidspunkt, men de vil også ramme borgere, der er tilsluttet kloaknettet.

Amt: Rens vandet til tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce