Alvorlige klager over Tommerup


Alvorlige klager over Tommerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SJUSK: Manglende kendskab til reglerne og lang sagsbehandling endte med klage til Ombudsmanden

TOMMERUP: Folketingets Ombudsmand er gået ind i en sygedagpenge-sag i Tommerup Kommune. Og det til trods for, at klageren, Anna Schjerning fra Tommerup, efter næsten to års kamp endte med at blive tilkendt førtidspension i april sidste år.

To år der hvis Tommerup Kommune skulle have levet op til lovgivningen skulle have været seks måneder.

- Jeg havde aldrig troet, at det skulle blive noget problem, for min egen pensionskasse var hurtig til at tilkende mig pension. Og de private pensionskasser har da ikke ry for at slippe pengene, med mindre der er grund til det, siger Anna Schjerning, der blev sygemeldt pr. 1. juni 2002 fordi hun ikke kunne passe sit job som apoteksassistent på Verninge Apotek på grund af smerter i bevægeapperatet.

En grundig undersøgelse hos en speciallæge i rheumatologi i Odense foretaget den 25. november 2002 stillede en klar diagnose:

Slidgigt i hænderne, forkalkning i højre skulder og at der var tale om et nedslidningssyndrom. I speciallægens konklusion slår hun desuden fast, at eventuelle behandlingsmetoder skønnes udtømte, da der er tale om en kronisk smertetilstand. En smertetilstand som speciallægen oven i købet skønner kan forværres, hvis Anna Schjerning fortsatte med at belaste bevægeapperatet.

Alligevel mente Anna Schjernings sagsbehandler i Tommerup Kommunes voksenafdeling, at Anna Schjerning skulle i arbejdsprøvning, for at se, om der eventuelt var en eller anden form for arbejde hun kunne varetage til trods for sin sygdom.

Så Anna Schjerning blev kaldt til arbejdsprøvning.

- Og det er klart i strid med lovgivningen på området. Her står det sort på hvidt, at før man kan sende folk i arbejdsprøvning, så skal man først udarbejde en resourse-profil og en arbejdsevne-vurdering af den enkelte klient, siger Jeppe Schjerning, der er Anna Schjernings søn og har været med på sidelinjen.

Han er næsten færdig med medicinstudiet og har af den vej et vist kendskab til sygedagpengereglerne.

- Grunden til at man skal lave en arbejdsevnevurdering er, at man der nøje får kortlagt, hvilke fysiske skavanker klienten har og hvad klienten kan klare. Og det er vigtigt, for i værste risikerer man at sende folk ud i en arbejdsprøvning, der kan forværre deres tilstand, siger Jeppe Schjerning, der er lettere rystet over Tommerup Kommunes fremgangsmåde.

- Der var jo ikke lagt nogen plan for min mors forløb. Det var ikke engang præciseret, hvilken form for job hun skulle prøves i. Og meldingen fra sagsbehandleren lød på, at hvis ikke hun kunne holde til det første job hun blev sendt til prøvning i, så kunne hun måske holde til det næste. Det er at spille hassard med folks helbred, siger Jeppe Schjerning.

- Vi troede jo, at de, der skal administrere loven var inde i reglerne. Men det er ikke vores opfattelse. Derfor har vi klaget, for at sikre, at der bliver rettet op på tingene, så andre ikke skal komme i samme situation, siger Anna Schjerning.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Tommerups socialchef Lise Møller.

Alvorlige klager over Tommerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce