Altid sommer på højen

Bag ved skuespillerne står en hær af praktiske medhjælpere, også i familien Brauer-Christiansen, der kan mønstre ni aktive medlemmer på højen. Børnene Alexander (liggende), Sebastian og Victoria er alle med på scenen.
Foto: OLE FRIIS

Altid sommer på højen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Listen over aktive i Frøbjerg Festspil tæller ni med efternavnet Brauer-Christiansen

FRØBJERG: De syv af dem bor i Frøbjerg-Orte-området, en i Aarup og en i Haslev på Sjælland. De hedder allesammen Brauer-Christiansen til efternavn, og de er allesammen aktive i Frøbjerg Festspil.

- Hvis jeg ville se mine børn og børnebørn om sommeren, kunne jeg lige så godt være med her, siger 69-årige Ruth, der er farmor, mormor, mor og svigermor til alle de andre og blev Frøbjerg-aktiv for otte år siden.

Nu tager hun sin tørn i billetkontoret, giver en hjælpende hånd i kiosken og hvor der ellers er brug for det, og sørger for, at den øvrige familie engang imellem får et ordentligt måltid mad.

- Vi lever i en bil og en kuffert for tiden, siger svigersøn Brian Brauer-Christiansen, og hans kone Anne tilføjer: - Og af pølser og toast.

- Ja hunden kan næsten ikke kende os, når vi kommer hjem, bemærker Brian.
GRAFIK: GERT EJTON
GRAFIK: GERT EJTON
Foto: OLE FRIIS

Ferie på Frøbjerg

Vi mødte familien i de sidste hektiske dage op til premieren i fredags, da i hvert fald Anne og broderen Michael kunne trække i den velkendte bordeauxfarvede Frøbjerg-jakke og indstille aktivitetsniveauet på først og fremmest at hjælpe publikum til rette.

Brian og Kris på 18 har stadig opgaver med servering i spisehuset.

Kris, der er søn af en afdød søn til Ruth har de seneste fire år planlagt sin ferie efter Frøbjerg Festspil.

- I begyndelse var det først og fremmest for at være sammen med familien, nu er det også bare for at være med, siger mekanikerlærlingen fra Haslev på Sjælland.
Grafik: Gert Ejton
Grafik: Gert Ejton
Foto: OLE FRIIS

H.C.A. om dagen

De seneste par uger op til premieren har været ekstra travle for Anne, Brian og deres tre børn, Alexander på 15, Sebastian på 12 og Victoria på syv år. Børnene er alle med på scenen, og teaterglæden er så stor, at de også har roller i H. C. Andersen-spillene i Den Fynske Landsby om eftermiddagen.

- Når vi er i det, kan vi godt være trætte af det, men bagefter savner vi det, siger 12-årige Sebastian, før han sammen med sine søskende springer ned for at være med i prøverne.

De har bogstaveligt talt fået Frøbjerg ind med modermælken. Og fra de kunne, har de for eksempel været med til at putte frimærker på kurverter i billetkontoret, fortæller Anne Brauer-Christiansen, der lige nu er billetchef og med i Frøbjerg Festspils bestyrelse.

- Man får hurtigt rodet noget til sig, konstaterer hun.

- Hvis børnene ikke syntes, det var sjovt, var vi her ikke hver dag, er Anne og Brian Brauer-Christiansen enige om.

Og de andre nikker. Det er vigtigt at hele familien er med, at der ikke sidder en derhjemme og surmuler.

- Men det giver også noget, at forældre og børn har det sammen. Det har jeg mærket med mine egne piger, det har givet os et specielt forhold, siger Susanne Brauer-Christiansen, der fortsat kan følge den ene af døtrene på scenen, selv om de er blevet voksne og flyttet hjemmefra, siden Susanne kom på højen for første gang for 14 år siden.

Mødtes på bjerget

På scenen har der gennem årene udspillet sig masser af kærlighedshistorier, men også bag kulisserne er der af og til amoriner i luften. Et år lod et par sig vie på Frøbjerg, og også Susanne og Michael Brauer-Christiansen, kan takke festspillet for, at de mødtes. Efter 10 års venskab blev de også kærester, og for et års tid siden blev de gift.

Venner er en sidegevinst, når man er aktiv på højen.

- Men vi har også venner udenfor, understreger familiemedlemmerne.

- Alle er her af lyst, så der er aldrig sure miner. Når det hele er slut, er der nogle der er væk indtil næste år, og så er det den store gensynsglæde, siger Michael Brauer Christiansen, der er ansvarlig for spisehuset ud over at sidde i bestyrelsen.

Frøbjerg Gymnastikforening blev hans vej til Frøbjerg for 23 år siden. Dengang købte festspillet hjælp til opsætning af for eksempel spisehuset og henvendte sig naturligt nok til den lokale idrætsforening, hvor Michael var formand. Ikke længe efter var også Anne og Brian med.

Ansvar og samvær

- Det frivillige foreningsarbejde giver noget, vi ikke får i dagligdagen. Vi arbejder for at få løn, men alt det, man ikke får det, det sociale samvær og ansvar, er den løn, man får her. Næsten 400 mennesker arbejder for det her projekt og omsætter for to mio. kroner i løbet af 16 dage uden at få noget for det. Det kan undre, at virksomhedsejerne ikke står i kø for at se, hvad det er de kan her, siger Michael Brauer-Christiansen,

Om et par uger har roen igen lagt sig over højen. Men snart går det løs igen. De første kontrakter til næste års forestilling er undervejs, der kommer børneteater, og Susanne Brauer Christiansen skal på scenen ved efterårsforestillingen på Humlemagasinet i Harndrup.

Altid sommer på højen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce