Altid brug for en hånd mere


Altid brug for en hånd mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FRIVILLIGHED: Hver dag mødes mellem to og 20 "håndværkere" på bavnehøjen
FRØBJERG: De fleste håndværkere ville nok stejle, hvis de fik til opgave at bygge en hel lille by på bare tre uger. Men det er vilkårene for de mellem to og 20 mennesker, der af egen fri vilje tropper op på en byggeplads i Frøbjerg i disse dage.

Nu er det heller ikke en helt almindelig byggeplads. Nogle huse er bare "skaller", og der stilles ikke de største krav til soliditeten, tværtimod, de fleste skal kunne rives ned igen på få dage om en måned stid.

Aldrig for mange

Vi er på festpladsen på Frøbjerg Bavnehøj, hvor Frøbjerg Festspils uundværlige hold af håndværkere efter lyst og til rådighed værende fritid har mødtes hver dag siden 3. juli.

Alle går til hånde, hvor de bedst kan, og der er altid plads til en mere, man skal bare møde op, fortæller scene- mester Vagn Madsen.

Fredag i næste uge skal scenen med huse, kirke, springvand og grusbelagt gade være så færdig, at Thummelumsen og hans følge kan indtage den til de første prøver on location næste weekend.

I går formiddag var mellem 15 og 20 mænd og kvinder på pladsen.

En af de trofaste er 74-årige Henrik Jensen, Vissenbjerg.

Guldholdet er der altid

- Jeg er alene, så jeg har altid lyst til at tage herned og være sammen med andre, men sommetider er jeg brændt ud ved middagstid, så kører jeg bare, siger Henrik Jensen, der også er med på "Guldholdet".

Det er en kreds af ældre Frøbjerg-frivillige, der ikke nøjes med at troppe op, når sommerens festspil er på trapperne, men som mødes hver torsdag vinteren igennem i værkstedet ved Frøbjerg Samlingshus og laver en masse nyttigt og tidkrævende forarbejde. De har lavet skorstene og vinduer, renoveret moduler til husene og fabrikeret springvandet. "Kaffevognen", hvor arbejdsholdet mødes til morgenkaffe, frokost og ølpauser for at give hinanden en gang gas, har også været gennem Guldholdets hænder.

Det er også Guldholdet, der er servicepersonale, når det går løs på højen.

Hjælper at være tosset

- Du behøver ikke være tosset for at komme her, men det hjælper, siger Henrik Jensen med et smil.

Han er i færd med at konstruere kirkestien i samarbejde med en anden fra Guldholdet, Aksel Pedersen, der kun har været med et års tid, men kan bruge af sine erfaringer som tidligere byggeplads-leder. Ellers tæller skaren af frivillige, der når op på omkring 50 forskellige ansigter inden premieren, ikke så mange udlærte håndværkere.

På en almindelig aften dukker som regel mellem to og 10 op, men det giver ikke stress hos scenemester Vagn Madsen, når arbejdsholdet er lille, højst lidt mere arbejde med at skaffe ekstra mandskab, siger han.

Mange års erfaring siger ham, at målet nås.

I går kom en anden veteran, Finn Hansen, også på pladsen. Efter mange år, hvor han lagde al ferie og fritid på højen i sommerperioden, sagde han stop for et par år siden. Mens hans viden, erfaring og ikke mindst elefantagtige hukommelse er god at have i baghånden i pressede situationer. Selv om han ikke savner Frøbjerg, giver han gerne en hjælpende hånd.

Svært at blive hjemme

- Men jeg har sagt til Vagn, at jeg ikke vil lede noget, understreger han.

Efter mange aktive år med Frøbjerg Festspil forsøger Vagn Madsen også selv at holde sig lidt mere hjemme i år og har omorganiseret arbejdet ved at udnævne en række ansvarlige for forskellige områder, så der altid er nogen til stede, der kan sørge for, at alle kommer til at føle sig nyttige.

- Men det er ikke rart at sidde hjemme og tænke på, at der er arbejde, der skal gøre, sig er Vagn Madsen, der stadig bruger det meste af sin fritid på højen.

Altid brug for en hånd mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce