Til november er det første gang, at partiet Alternativet har mulighed for at stille op til et kommunalvalg. Partiets lokalafdeling i Assens håber på et sæde i byrådssalen.

Lige nu består byrådet i Assens Kommune af syv partier.

Men står det til Alternativet, er der plads til i hvert fald et enkelt nyt parti i salen.

Det er første gang, Alternativet stiller op til et kommunalvalg, og ambitionen er at komme med rundt om beslutningsbordet, fortæller Michael Plauborg, der er forperson for Alternativet i Assens.

- Jeg håber, at vi som minimum får en med. Andre har ambitioner om at få flere med. Men så længe vi får en - det er jo det, det hele handler om.

Det er endnu ikke helt på plads, hvor mange kandidater, Alternativet stiller med. Ej ved han heller ikke, om der vil være spidskandidater, eller om kandidaterne skal stilles op sideordnet. Det falder på plads i slutningen af januar.

Arbejder for landspolitikken

Michael Plauborg understreger, at lokalafdelingen vil kæmpe for de samme ting, som man ser partiet kæmpe for på landsplan.

- Vi mener, der er brug for nytænkning inden for miljø, men også nytænkning i forhold til, hvordan vi behandler vores borgere.

- Kontrolsystemet inden for det offentlige er et stort problem, fordi det er nedværdigende over for offentlige ansatte og folk, der for eksempel er på overførelsesindkomst, at de skal dokumentere så meget.

Michael Plauborg mener, at den største udfordring for afdelingen er økonomien.

- Vi har et meget lille budget, så vores kandidater kommer selv til at stå for kampagnerne. Vi vil selvfølgelig være med til at koordinere det politiske, men hvordan man vil føre sin valgkamp, det er individuelt.

Trods gentagne forsøg har det ikke været muligt at få fat i Nye Borgerlige i Assens.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på aktualitets-, samfund- og erhvervsredaktionen i Odense, hvor jeg har fokus på krimi, nyheder og samfundsaktuelle emner. Jeg startede som journalistpraktikant i februar 2016 på Fyens Stiftstidende.