Alle borgere har pligt til at indberette


Alle borgere har pligt til at indberette

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VENTETID: Der kan gå flere dage, før psykisk syg får den hjælp, han behøver
VISSENBJERG: Da en psykisk syg mand mandag morgen greb et avisbud om halsen og truede hende med en kniv, idet hun havde afleveret hans morgenavis, blev hændelsen anmeldt, men kvinden ønskede på grund af hans psykiske tilstand ikke manden straffet.

Kvinden led heldigvis ikke fysisk overlast, men teoretisk kan man forestille sig, at der en dag, da manden er endnu mere desperat vil ske skade på en anden person, og det kan kun forhindres, hvis politi eller kommune griber ind.

Ifølge kriminalkommissær Niels Christian Larsen vil politiet normalt henvende sig til kommunen i denne slags tilfælde. Direkte eller via nærpolitiet.

Endnu ingen besked

Men endnu i går ved middagstid havde Vissenbjerg Kommune ifølge souschef i socialafdelingen Poul Lisberg Jæger ikke fået nogen henvendelser.

I forbindelse med overfaldet sagde manden ifølge avisbudets forklaring noget usammenhængende om, at han havde brug for hjælp. Den hjælp kan Vissenbjerg Kommunes socialafdeling imidlertid først yde eller formidle, når den får en henvendelse om det.

- Selv om vi har et godt kendskab til vores 360 førtidspensionister, og omkring halvdelen af dem er det delvis af psykiske årsager, behøver det ikke være en af dem. Det kan også være en, kommunen ikke har nogen særlig kontakt til, siger Poul Lisberg Jæger.

Bliver kommunen derimod gjort opmærksom på problemet, kan den gribe ind både via og uden om det kommunale system.

Frivillige

- Vi havde et eksempel, hvor en nabo gjorde os opmærksom på, at en person havde psykiske problemer. Vedkommende ønskede ikke at have noget med kommunen at gøre, og vi kunne i stedet henvende os til de frivillige sociale hjælpere. Vi har en bred vifte af ting og sager, vi kan gøre, men det kræver, at vi får en henvendelse, siger han.

Tæt lokal politikontakt

Han understreger, at alle har pligt til at indberette det, hvis man er opmærksom på, at noget ikke er, som det bør være. Offentligt ansatte har en skærpet indberetningspligt.

I det konkrete tilfælde mener han, at borgeren har gjort sin pligt ved at gå til politiet. Det er nu op til politiet at skønne, om sagen er af en sådan karakter, at kommunen skal underrettes, og det vil man altså i følge kriminalkommissær Niels Christian Larsen normalt gøre.

Sædvanligvis er socialafdelingen i meget tæt kontakt til politiet, idet landbetjent Ole Nielsen også er socialudvalgsformand.

Alle borgere har pligt til at indberette

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce