En jævn strøm at genbrugsjægere var mandag formiddag på besøg i genbrugscontaineren i Vissenbjerg. Men det kan snart være slut med den trafik.

Vissenbjerg: Mandag formiddag på genbrugspladsen i Vissenbjerg. June Norberg har sin sorte rygsæk med og går og roder rundt i kasser og på hylder i containeren, hvor andre har sat genbrugelige ting ind, som de ikke selv kan bruge længere.

Umiddelbart ser det ikke ud til, at det er en af de bedste mandage. Udenfor ligger en adskilt dobbeltseng, og der står en skænk, som nok ville kunne bruges, hvis den fik en gang maling. Ellers er det legetøj, et enkelt glas og en vase, et Ude og Hjemme fra sidste sommer, et par gamle slidte ordbøger og kasser med video- og dvd-film, der byder sig til fra en gammel sovesofa, der står på langs i containeren, og på reolen op ad containerens ene væg.

Genbrugscontainere i dag

Der er genbrugscontainere på samtlige seks genbrugsstationer i Assens Kommune, men adgangen til dem er forskellig.Assens: Tidligere åben adgang, som forsøg har kun Blå Kors adgang til tingene i containeren.

Glamsbjerg: Kun Lions Club har adgang.

Haarby: Lions Club har adgang.

Tommerup: Adgang for private.

Vissenbjerg: Adgang for private.

Aarup: Adgang for private.

Miljø- og Teknikudvalget skal i nær fremtid tage stilling til, om alle genbrugscontainere fremover skal lukkes for privates adgang.

June Norberg finder alligevel lidt, som bliver stoppet i rygsækken.

- Jeg kigger efter noget til en veninde, der lige er flyttet ind ved siden af mig, fortæller June Norberg, der blandt andet har fundet en dåse og en lille kasserolle.

Indimellem kaster hun et blik på sin scooter, der holder lige uden for containeren. Hun har engang været ude for, at en troede, at hendes cykel var sat til genbrug.

Dagens høst: En gummifrø

En kvinde, der ikke ønsker sit navn frem, finder en film til sine børnebørn. Det har hun gjort før, og når de har set den, lægger hun den tilbage, så andre kan få glæde af den. Hun afleverer også selv noget af og til. Bestik til 12 for eksempel, da hun selv fik nyt.

Kim Nielsens udbytte denne formiddag er beskedent. Foreløbig er det blevet til en gummifrø. Den kan han bruge til at lave sjov med, og måske hans lille datter også kan lege med den.

- Det meste, jeg har til min lejlighed er genbrug. Lamper, nips og et par skamler er herfra.

Man skal komme meget tidligt, hvis man går efter noget af værdi, er hans erfaring. Han mener at nogle samler ting, de vil sælge videre på loppemarkeder. Ellers tager man jo ikke flere af en ting, end man kan bruge, bemærker han.

Endnu et par mænd dukker op. De taler et østeuropæisk sprog med hinanden. Går hurtigt ind og vender, og vifter afværgende med hånden og siger: "No speak english", da vi vil i kontakt med dem, og de er hurtigt væk igen. Der var ikke noget, der fristede dem i dag.

Lukkes for private

Snart bliver det sandsynligvis helt slut med June Norberg og Finn Nielsens og alle de andre genbrugsjægeres besøg i genbrugscontainerne på kommunens seks genbrugsstationer.

Retningslinjerne for, hvem der kan få adgang til de genbrugelige ting, som andre har kasseret, har hidtil været forskellige fra plads til plads. I Glamsbjerg og Haarby er det Lions Club, der har adgang til containerne, og i Assens har det i en forsøgsperiode været Blå Kors. I Tommerup, Vissenbjerg og Aarup har containerne været åbne for private. Nu vil Miljø- og Teknikudvalget have ens retningslinjer for alle pladser.

Udvalget har bedt om et oplæg til sit næste møde.

- Jeg ville foretrække, at det var velgørende organisationer, der fik adgang til tingene, siger udvalgsformand Hans Bjergegaard (DF).

  • Wolf_Lise

    Af:

    Journalist, Assens-redaktionen. Arbejder p.t. mest med miljø, infrastruktur, planlægning. Før redaktionerne i Assens og Tommerup fusionerede i forbindelse med kommunalreformen var jeg på Tommerup-redaktionen, hvor jeg beskæftigede mig med alle stofområder. Bor i Tommerup St.

Mere om emnet

Se alle
2
- En skam at lukke

- En skam at lukke

Genbrugscontainer koster fire-seks timer om ugen

Genbrugscontainer koster fire-seks timer om ugen

Genbrugs lukkes for private

Genbrugs lukkes for private