Alle hunde er rovdyr af natur, og derfor må de kun løbe frit rundt på områder, hvor der er givet lov til det, fortæller adfærdspsykolog fra Dansk Kennel Klub.

Hvis der er skiltet med, at hunde skal holdes i snor, så skal de holdes i snor.

Så enkelt er det, slår Lise-Lotte Christensen fast. Hun er pressekontakt og adfærdspsykolog i Dansk Kennel Klub, og hun er ikke i tvivl, da hun hører om Jeppe Jørgensen, som oplever, at hundeejere lader deres hunde løbe frit rundt på den lille privatejede ø Torø, selvom der er skiltet med, at hunde skal være i snor.

- Nu er det her en privat ø, og så er det helt klart, at med mindre der er angivet andet, så skal man have hunde i snor. Det skal man respektere, siger Lise-Lotte Christensen, der under dette interview er ude for at lufte ikke mindre end otte hunde. Uden snor, men på en indhegnet del af hendes egen grund.

Lise-Lotte Christensen minder om, at hundes natur i bund og grund er at være rovdyr.

- Selvom den får hundemad i skålen, så vil den gerne gå på spor efter vildt. Nogle gange kan de finde på at fange en hare, en fasan eller et rådyr, og andre gange får de løbet så meget rundt efter vildtet, at det stresser dem.

- Gang på gang kommer det bag på hundeejere, at hundens rovdyrsnatur nogle gange fører til, at hunden får jaget noget vildt op. Nogle gange har nogle en tanke om, at hunden ikke kan fange det, men pointen er, at det stresser vildtet, siger Lise-Lotte Christensen.

Løs løbetur

En del af rovdyrsadfæren er dog også, at hundene har behov for at løbe frit omkring. Så det skal hundeejere huske at finde muligheder for.

- Selvfølgelig skal man som hundeejer forsøge at finde område, hvor man lovligt kan tilfredsstille dens behov for at løbe frit og lege uden at have snor på. Alle hunde synes om at være i naturen. Det tænder hundens sanser, så det er helt klart noget hunden finder stor glæde i. Det er selvfølgelig også noget, vi i Dansk Kennel Klub opfordrer til, at hunden for mulighed for, men man er nødt til at følge lovgivningen, og når man bevæger sig på privat jord, skal man udvise stor respekt om det, siger Lise-Lotte Christensen.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Hundelufter: Man må lade være med at slippe, hvis man ikke kan styre dem

Hundelufter: Man må lade være med at slippe, hvis man ikke kan styre dem

4
Problem med løse hunde: Lam og kaniner bliver bidt ihjel

Problem med løse hunde: Lam og kaniner bliver bidt ihjel

Friluftsrådet om løse hunde: Vis hensyn