Aarup har styr på finanserne


Aarup har styr på finanserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUDGETKONTROL: Stor ros til administrationen for at leve op til de stillede budgetter

AARUP: Der var ros til administrationen i Aarup Kommune over en bred politisk kam på denne uges kommunalbestyrelsesmøde.

Årsagen til den megen ros var den seneste budgetkontrol, hvor forvaltningerne sammenlagt blot overskrider det samlede budget med godt en halv procent - eller i kroner og ører 1.259.000 kroner, som en enig kommunalbestyrelse uden sværdslag tildelte forvaltningen med en tillægsbevilling.

Især i den del af forvaltningen, der er underlagt Teknisk Udvalg, har man været gode til at passe på pengene. Således har der på det skattefinansierede område været et mindreforbrug på 145.000, ligesom der er brugt 21.000 kroner mindre end påregnet på forsyningsområdet.

I Voksenudvalget har man et glædeligt mindreforbrug på ikke mindre ned 578.000 kroner på socialområdet. Til gengæld har man så brugt 1.117.000 kroner mere end budgetteret i sundhedsafdelingen.

Kommunaldirektør Morten V. Pedersen finder det glædeligt, at forbruget på socialområdet er faldet så markant.

Mere hjemmehjælp

- Det skyldes primært, at vi har oplevet et fald i antallet af borgere på kontanthjælp. Det er ikke bare godt for kommunens pengekasse på socialområdet, men giver også en indikation af, at det går rigtig godt for vores erhvervsliv ved det, at flere folk er kommet i arbejde, siger kommunaldirektøren.

Han hører ikke umiddelbart alarmklokker ringe i forbindelse med den store million, som sundhedsafdelingen har overskredet budgettet med.

- Nej, for cirka halvdelen skyldes, at vi har måttet udbetale noget afspadsering fra sidste år. Det er der nu styr på. Resten skyldes, at vi har måttet ansætte lidt mere personale, da vi har haft lidt flere ældre, der havde brug for hjælp i egen bolig end forventet. Men det er et usikkert område, og på den konto forventer vi udsving på plus/minus en million, siger Morten V. Pedersen, der noterer sig, at udsvinget på det samlede budget er to millioner mindre end sidste år.

Styr på budgetlægning

- Det siger mig, at vi er ved at have rigtig godt styr på vores budgetlægning. Vi har dels arbejdet meget med budgetkontrollen, men også med de parametre, vi bruger, når vi skal lave budgetterne for det kommende år. Jo mere indsigt vi får i tingene, desto bedre kan vi gå ind og lave nogle vægtede vurderinger, så budgetterne ikke bliver rent gætværk, siger Morten V. Pedersen.

Han mener desuden, at forvaltningen har haft stor gavn af, at alle medarbejdere er blevet gjort bekendt med de måltal, der ligger bag de mange tal i budgetterne.

- Hvis eksempelvis en medarbejder i Socialforvaltningen ved, at vi opererer med eksempelvis 10 anbringelser og x antal familier inden for forebyggende arbejde, så er det noget lettere at forholde sig til, end hvis man bare får at vide, at der er fem millioner kroner. Det gør det hele lidt lettere at forholde sig til, siger Morten V. Pedersen.

Med til at billedet er så positivt hører dog også, at Aarup Kommune har fået 1.565.000 kroner i tilskud fra statens såkaldte 140 millioner kroners pulje.

- Men der fik vi så lidt mindre end forventet sidste gang. Så på den måde går det op, siger Morten V. Pedersen.

140 millioner kroner puljen er i øvrigt en overgangsordning, der nu forsvinder.

Aarup har styr på finanserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce