Assens Ældreråd frygter, at Social- og Sundhedsudvalgets millionbesparelser kan komme til at ramme hårdt.

Besparelser i 2018 på 6.312.000 kroner, stigende til 14.112.000 kroner i 2019 og frem.

Det er virkeligheden for Social- og Sundhedsudvalget i Assens Kommune, som for øjeblikket er i gang med at finde ud af, hvor man skal finde de mange millioner kroner i besparelser.

Jeg kan næsten ikke have det mere, at man taler tingene op. Sig dog rent ud, at vi bliver nødt til at spare, og vi ved godt bum, bum og bum. Der står en helt masse med, at man skal tænke smartere, man skal tænke på en ny måde og alle de der buzzwords, der er så moderne for tiden. Det er hele vejen igennem det offentlige, at man bruger positive omskrivninger af virkeligheden.

Kirsten Broberg, formand Assens Ældreråd.

Hos Assens Ældreråd mener man, at det kommer til at betyde væsentlige forringelser, fordi området allerede er skåret helt ind til benet, hvilket man også har gjort opmærksom på i et høringssvar.

- Vi plejer ikke at råbe vagt i gevær, før vi synes, det er nødvendigt i ældrerådet. Det har vi aldrig gjort før. Men når det bliver gjort denne her gang, så er det faktisk, fordi vi mener, at nu grænsen nået, siger Kirsten Broberg, formand Assens Ældreråd.

Assens Ældreråd er blandt andet bekymret over, at der bliver foreslået at spare på mentorordningen "borgere på kanten af arbejdsmarkedet" svarende til 5,63 årsværk i personalet. Til det skriver rådet i dets høringssvar:

"Det bliver foreslået, at mentorordningen bortfalder, men opgaven fortsætter. Det forekommer helt ulogisk."

Kirsten Broberg uddyber:

- Mentorordningen blev indført dengang, man også skulle have mennesker på kanten af arbejdsmarkedet ind på plejecentrene, hvor man vurderede, det var en opgave i sig selv. Dengang var man af den opfattelse, at det ikke skulle være en belastning for hverken personalet og beboerne. Derfor blev der ansat en til at tage sig det.

- Folk på kanten af arbejdsmarkedet skal stadigvæk ud på plejehjemmene, men nu tager man altså den ordning fra, og så må regnestykket jo være, at de timer, der har været brugt til det, bliver taget fra det faste personale. For man fjerner ikke opgaven, siger formanden.

Se virkeligheden i øjnene

Kirsten Broberg forklarer, at hun frygter, det kan komme til at gå udover Eden-filosofien, som man har på plejecentrene i Assens Kommune

- Jo mere man reducerer, jo mindre bliver det muligt overhovedet at kunne skabe det miljø. Det skal selvfølgelig også ses i forhold til den generelle besparelse, siger hun og forklarer, at hun generelt er træt af retorikken fra kommunens side vedrørende besparelserne.

- Jeg kan næsten ikke have det mere, at man taler tingene op. Sig dog rent ud, at vi bliver nødt til at spare, og vi ved godt bum, bum og bum. Der står en helt masse med, at man skal tænke smartere, man skal tænke på en ny måde og alle de der buzzwords, der er så moderne for tiden. Det er hele vejen igennem det offentlige, at man bruger positive omskrivninger af virkeligheden. Det må være en provokation for personalet.

- Det ville jeg opfatte det som, hvis jeg var personalet. Nu må de altså sige tingene, som de er og lade være med at lade som om, at alting kan være ligeså godt, selvom man bliver ved med at reducere, reducere og reducere, fortæller Kirsten Broberg og fortsætter:

- Tag tyrene ved hornene, se virkeligheden i øjnene og sig, vi har ikke råd til mere af sådan, sådan og sådan. Vi synes ikke om det, men hvis det skal være, så vil det være mere ærlig snak, og det er også vigtigt, mener Kirsten Broberg.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
12
Udvalgsformand om kritik af besparelser: Ingen kommentarer

Udvalgsformand om kritik af besparelser: Ingen kommentarer