Ældre får fælles råd


Ældre får fælles råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÆLDRERÅD: Lokalråd skal sikre forankring i nuværende kommuner

HØJFYN/VESTFYN: Til november er det ikke kun lokalpolitikerne, der skal vælges. Her skal der nemlig også være valg til et nyt fælles ældreråd for den nye storkommune.

De nuværende ældreråd fra de seks høj- og vestfynske kommuner holdt i denne uge deres første fælles møde, hvilket foregik i Tommerup. Her blev det besluttet at lave en arbejdsgruppe med to medlemmer fra hvert ældreråd.

Den arbejdsgruppe mødes første gang 9. februar i Assens.

Lokale råd

På mødet i denne uge blev det dog besluttet, at der ud over det fælles ældreråd skal laves et lokalråd for hver af de seks tidligere kommuner.

- De skal være et slags forbindelsesled mellem ældrerådet og lokalområderne. Samtidig sørger det for, at vi dækker hele kommunen og kommer ud til borgerne, forklarer Knud Nielsen, der er formand for ældrerådet i Tommerup.

Samtlige ældreråd var enige om, at der allerede nu skal etableres et samarbejde, så de er klar til at påvirke forløbet. Siden vil det fælles ældreråd samarbejde med politikernes sammenlægningsudvalg.

Den 12 mand store arbejdsgruppe kommer til at bestå af Henning Roed og Ingrid Grønnegaard fra Vissenbjerg, Lise Hansen og Peder Andersen, Aarup, Frederik Winsløw og Inge Maj, Glamsbjerg, Emmy Høj og Thuri Embacher, Haarby, Lilli Thaysen og Per Detlefsen, Assens og endelig er Karen Nielsen og Knud Nielsen fra Tommerup med i gruppen.

Når de mødes 9. februar skal de blandt andet arbejde på, hvilke undergrupper der skal laves, så arbejdet kan fungere bedst muligt.

Den endelig lovgivning for de nye ældreråd er endnu ikke på plads. Men arbejdsgruppen vil så småt gå i gang med vedtægter, forretningsorden og en tidsplan for de lokale ældreråd.

Jytte Damsgaard fra Vissenbjerg Kommune vil yde administrativ bistand til gruppen i hele perioden, ligesom hun i dag gør det for ældrerådet i Vissenbjerg.

Ældre får fælles råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce