Morten og Helle Lissner, der i mere end et år kæmpede for en byggetilladelse på Præstevænget i Assens, mistænker Assens Kommune for bevidst at misligholde sin notat- og referatpligt.

Assens: Svigter Assens Kommune sin referat- og notatpligt?

Det mener Helle og Morten Lissner, der har været igennem en byggesagsbehandling med Assens Kommune, der tog mere end et år og endte med et hus, der slet ikke er det, de drømte om.

Sagen er kompliceret af, at Assens Kommune arbejder på en bevarende lokalplan for Præstevænget, og at der derfor vil være en række krav til ny- og ombygninger i området.

Striden mellem Helle og Morten Lissner og Assens Kommune går blandt andet på, hvilke mål huset må bygges efter.

Ifølge Helle og Morten Lissner fik de og deres arkitekt på et møde i sommeren 2016 at vide, at de måtte bygge et hus der var 10,5 gang 14 meter i grundplan. Det afviser Plan- og Kulturchef Peter Nielsen, skulle være blevet sagt. Der står sagen - påstand mod påstand - for en aktindsigt viser, at der ikke foreligger noget referat fra det pågældende møde.

Aktindsigten viser også, at administrationen i forbindelse med tre af de projekter parret har indsendt har kontaktet konsulentfirmaet Niras, som udarbejder den bevarende lokalplan, og stillet konkrete spørgsmål til projekterne. Der foreligger også skriftlige svar fra Niras i to af tilfældende, som administrationen efterfølgende bruger over for Morten og Helle Lissner. Men en af henvendelserne til Niras er der ifølge aktindsigten ikke nogen svar på. Og den kan efter Morten og Helle Lissners vurdering indeholde noget, som går kommunen imod.

- Vi kan fremvise vores notater fra mødet, men hvad hjælper det. Administrationen for Plan og Kultur har tilsyneladende hverken overholdt loven om notatpligt eller udarbejdet referat, konstaterer parret i et åbent brev til kommunalbestyrelsen i Assens Kommune.

Parret klagede tidligere på sommeren til Planklagenævnet over de manglende akter. Sagen blev hurtigt behandlet og klagenævnet konstaterede, at aktindsigten var behandlet efter en forkert lov og skulle gå om. Det fik dog ingen konsekvenser for sagen. Assens Kommune fastholder, at der ikke findes noget svar på den pågældende henvendelse til Niras.

- Vi har ikke misforstået

- De siger, vi må have misforstået, men vi har ikke misforstået. Vi mener, at det må være overvejende sandsynligt, at det eksterne konsulentfirma har svaret også på den anden henvendelse. Hvorfor spørge uden at få et svar, skriver parret endvidere i det åbne brev til poltikerne.

- Kan man bare lade være med at lave et notat, hvis det falder ud til borgerens fordel? Vi har ikke noget bevis, men havde de opfyldt deres notatpligt, ville der have stået noget, siger Morten Lissner.

Parret føler, at sagen skal forhales, indtil der foreligger en lokalplan med mål på, hvordan man må bygge.

- Vi ved godt, at vores slag er tabt. Men hvor ofte mangler notater, hvis de falder ud til borgerens fordel. Skyldes det en dårlig kultur. Det her er en simpel byggesag, men hvad med socialsagerne, spørger Helle Lissner.

Parret ved endnu ikke, om det overhovedet vil bygge hus på Præstevænget. Selv om en halv meter i dybden ikke lyder af meget, så betyder det meget for indretningen.

- Vi har fået lov at bygge 10 gange 14 meter, men det er ikke vores drøm, fastslår Helle Lissner.

Parret mener, at de manglende bilag kan have afgørende betydning for dets sag.

  • Wolf_Lise

    Af:

    Journalist, Assens-redaktionen. Arbejder p.t. mest med miljø, infrastruktur, planlægning. Før redaktionerne i Assens og Tommerup fusionerede i forbindelse med kommunalreformen var jeg på Tommerup-redaktionen, hvor jeg beskæftigede mig med alle stofområder. Bor i Tommerup St.

Mere om emnet

Se alle

Planchef: Rådgiver er enig med os, derfor er der intet notat

1
Gørtz beklager mangelfuld dokumentation

Gørtz beklager mangelfuld dokumentation

- Der findes ikke noget svar

- Der findes ikke noget svar