Æblefestival fik den største bid af kommunal støtte

Assens Handelsstandsforening ville markedsføre Assens og Østergade mere og søgte 50.000 kr. hos Assens Kommunes kultur- og eventpulje. Men der var ingen penge at hente. Arkivfoto: Kim Rune

Æblefestival fik den største bid af kommunal støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så skulle der igen deles penge ud via midler fra Assens Kommunes Kultur- og Eventpulje. Der blev delt færre penge ud, end der var lagt op til.

Assens: Nogle fik, andre fik ikke.

Det plejer at være konditionerne med Assens Kommunes såkaldte kultur- og eventpulje, og sådan var det atter, da der igen blev uddelt puljemidler til håbefulde ansøgere.

12 ansøgere havde lagt billet ind på at få penge fra puljen denne gang. Det var ønsker for 586.408 kr., men så mange penge var der slet ikke at dele ud af, da udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur skulle fordele midlerne bedst muligt efter en anbefaling fra administrationen i kommunen.

Flest kommunale midler er der på vej til Foreningen Æblefestival i Assens Kommune. De ansøgte om 325.000 kr., men fik det ikke. Dog indstillede administrationen, at Æblefestivalen kunne få 100.000 kr. Men, fordi udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur skal finde penge til at dække et underskud i budgettet, så var der "kun" 75.000 kr. til Æblefestivalen.

Det fortæller udvalgsformand Finn Brunse (S).

- Vi skal forholde os til den genopretningsplan, der arbejdes med, siger han, og det drejer sig om, at udvalget samlet set skal finde godt ni mio. kr.

Formålet med puljen er at støtte kulturelle aktiviteter og større events inden for kultur, fritid og turisme.

De fik kultur- og eventmidler
Assens Kommune har uddelt den såkaldte Kultur- og Eventpulje igen. Disse fik tilskud:Thorøhuse Forsamlingshus: Le Vent du Nord, 5.000 kr.

Foreningen Æblefestival i Assens Kommune: Æblefestival 2018, 75.000 kr.

Den Selvejende Institution Skovpavillonen: Halloween 2018, underskudsdækning, 12.400 kr.

Støtteforeningen for Knit'n Jazz i Aarup: Knit'n Jazz 2018, 25.000 kr.

Knit'n Jazz 2019, 25.000 kr.

Den Selvejende Institution Røverfesten Vissenbjerg, underskudsdækning, 15.000 kr.

Foreningen Sulelængens Venner: Sommer i Magtenbølle, underskudsdækning, 19.600 kr.
Danmarks Fuglezoo ønskede sig penge til en kopi Kim Larsen-koncert, men det ville udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune ikke være med til. Arkivfoto: kim Rune
Danmarks Fuglezoo ønskede sig penge til en kopi Kim Larsen-koncert, men det ville udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune ikke være med til. Arkivfoto: kim Rune

25.000 kr. til festival

Æblefestivalen er ikke ukendt med at få et tilskud fra puljen, da festivalen også fik henholdsvis 100.000 kr. sidste år og 66.500 kr. i 2016.

Mindre kendte med det er støtteforeningen for Knit'n Jazz-festivalen i Aarup, for festivalen startede første gang sidste år. I år får festivalen et tilskud på 25.000 kr., mens Røverfesten i Vissenbjerg fik 15.000 kr.

Den Selvejende Institution Skovpavillonen fik 12.400 kr. i underskudsdækning til deres halloween-aktivitet. Slutteligt kan Foreningen Sulelængens Venner se frem til en underskudsdækning på 19.600 kr. til deres aktivitet Sommer i Magtenbølle.

Ingen penge til Kim Larsen-kopiband

Assens Handelsstandsforening ønskede 50.000 kr. til markedsføring af Assens som handelsby, men fik ingen penge til formålet. Administrationen i kommunen fandt det bl.a. problematisk, en sådan bevilling kunne komme til at skabe præcedens for lignende ansøgninger fra andre handelsstandsforeninger i kommunen. Så 0 kr.

Ligeledes fik Danmarks Fuglezoo intet tilskud til sine sommeraktiviteter. Fuglezoo havde søgt om 25.000 kr. 29. juli skulle pengene bl.a. gå til, der kunne holdes en koncert med Kim Larsen-kopibandet En lille pose samt en koncert 26. august med en anden kunstner. Formålet var at sætte Vestfyn på landkortet "som et smukt og festligt sted".

Men Danmarks Fuglezoo får ingen midler, da der normalt ikke gives tilskud til "aktiviteter arrangeret af institutioner og andre aktører, der i forvejen modtager fast tilskud fra Assens Kommune til aktiviteter inden for puljens område", står der. Danmarks Fuglezoo får i forvejen et kommunalt tilskud på 688.000 kr. fra Assens Kommune.

60.000 kr. af af den samlede sum på 796.000 kr. for 2018 i puljen er forhåndsreserveret til administrative bevillinger og 20.000 kr. til venskabsrejser.

Æblefestival fik den største bid af kommunal støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce