Lørdag 26. august er der igen Omvendt Grænsehandel i Assens by med paskontrol og toldfri handel på Lillebælt.

Assens: Den klassiske spritrute bliver åbnet i Lillebælt ved Assens lørdag 26. august.

Her er der nemlig Omvendt Grænsehandel, hvor Assens Borgerlige Politikorps vil foretage grænsekontrol flere steder i byen, og hvor man kan shoppe gode grænseoverskridende tilbud ombord på færgen "Æ Spritte".

Det fortæller Jørn Evan Jensen, der er ophavsmand til arrangementet.

"Æ Spritte" har kun en enkelt afgang - klokken told:told (eller 12.12) fra færgelejet på havnen.

- Der bliver kun denne ene afgang, og billetter skal købes i forsalg hos Bog & Idé på Østergade i Assens. Billetprisen er kun kr. 20 pr person. "Æ Spritte" sejler ud i internationalt farvand langs Mariendalskysten. Desværre har "Æ Spritte" kun plads til 98 passagerer, der på denne tur har mulighed for at købe "toldfrie" varer til lavere priser end ved grænsen, fortæller Jørn Evan Jensen og oplyser, at varerne efter sejlturen betales og afhentes på fjernlageret i Superbrugen i Assens.

Gæster i byen skal huske at tage pas med, for Assens Borgerlige Politikorps vil foretage stikvise kontroller. Hvis man i den forbindelse kan fremvise et gyldigt pas, bliver man belønnet med et gavekort på minimum 50 kroner til brug i de deltagende butikker i byen. Der uddeles gavekort for i alt 25.000 kroner på dagen.

Som det sig hør og bør, når man handler toldfrit, skal man udfylde en eksporterklæring. Dem finder man i de deltagende butikker og giver et lod i lodtrækningen af et gavekort på 500 kroner.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.