Tommerup St.: Med nypudset messingklokke og ikke mindst en nyistandsat motor, futter teglværkstoget fra Lilleskov Teglværk ud i lergraven lørdag klokken 10. Ena Nørgaard (K), formand for Kultur og Fritidsudvalget i Assens Kommune, står for indvielsen af det nyrenoverede tog, bane og perronen ved lergraven, hvorfra man kan nyde udsigten. Tilbage på teglværket indvier hun også det nyindrettede tømrerværksted, som gemmer sig for enden af en tørrelade.

Gæsterne vil også kunne se dieselmotoren anno 1935, der driver den gamle æltemaskine til ler, og der vil være åbent i smedjen. I caféen er foreningen vært ved lidt til ganen og "Vores Orkester" spiller. I Keramikken er der film om tidligere tiders teglværkesproduktion.

Skulle der blandt gæsterne være nogen, der får lyst til at blive en del af det fællesskab, der holder det gamle teglværk ved lige, er der altid plads til en til, og det er ikke et krav, at man er håndværker.

Arrangementet slutter klokken 14.

  • Wolf_Lise

    Af:

    Journalist, Assens-redaktionen. Arbejder p.t. mest med miljø, infrastruktur, planlægning. Før redaktionerne i Assens og Tommerup fusionerede i forbindelse med kommunalreformen var jeg på Tommerup-redaktionen, hvor jeg beskæftigede mig med alle stofområder. Bor i Tommerup St.