74-årig kvinde gjorde modstand

Den 74-årige kvinde, der i april sidste år blev udsat for et brutalt hjemmerøveri, fortalte i retten i går, at hun nok fik mellem 50 og 100 slag med et koben under røveriet. Arkivfoto: Kim Rune
Foto: Kim Rune

74-årig kvinde gjorde modstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 74-årige kvinde, der i april 2015 blev udsat for et brutalt hjemmerøveri, afgav i går vidneforklaring i retten i Odense

Odense: Da en 74-årig kvinde sidste år blev udsat for et brutalt hjemmerøveri i sit hjem i Vissenbjerg, var det ikke uden modstand fra kvindens side.

Det kunne hun i går berette i retten i Odense.

Inden hun trådte i vidneskranken, havde hun ønsket, at alle tre tiltalte forlod retssalen. Dette ønske imødekom retten uden indvendinger fra forsvarsadvokaterne.

Den 74-årige kvinde kunne i retten forklare, at hun var blevet vækket på sin bopæl omkring klokken 2 om natten, da hun blev lyst i hovedet med en lommelygte.

- Jeg tændte lyset, fordi jeg ikke forstod, hvad der var for en lygte. Men han bad mig om at slukke lyset igen, fortalte hun.

Hun kunne kun se den gerningsmand, der var oppe i soveværelset, og så kunne hun se armen af den anden gerningsmand, der stod uden for rummet.

Gav forkert kode

Efter lyset blev slukket, bad gerningsmanden i soveværelset hende om at give ham koden til dankortet. Kvinden nægtede dog at give koden.

- De skulle ikke have min kode, så efter ti minutter endte jeg med at give ham en forkert kode, forklarede den 74-årige kvinde i retten.

Kvinden fortalte i retten, at hun var nået at blive slået på kroppen med et koben, inden hun gav de to mænd den forkerte kode.

Da hun havde givet den forkerte kode, løb den anden gerningsmand ud for at prøve at hæve på kortet, mens gerningsmanden i soveværelset blev hos kvinden.

På et tidspunkt kom gerningsmanden tæt på sengen, og kvinden forsøgte derfor at vriste kobenet ud af hænderne på ham.

- Hvis jeg havde brugt lidt flere kræfter, så tror jeg godt, at jeg kunne have fået det fra ham, sagde hun i retten.

Hun fik derefter flere bank med kobenet både på hovedet og på kroppen.

Kvinden forklarede, at slagene begyndte at regne ned over hende, da de fandt ud af, at koden var forkert.

- Jeg kunne høre, at ham nedenunder lige dirigerede ham oppe i soveværelset. Ham nedenunder råbte, at ham med kobenet skulle slå mig på knæene, så jeg ikke kunne løbe over til naboerne.

Kvinden mener selv, at hun nok har fået mellem 50 og 100 slag under hele røveriet.

Slag hun også fik, da hun var blevet låst inde på badeværelset nedenunder.

Her fik kvinden mange slag i hovedet med kobenet.

Beskrivelse af voldsmand

Den 74-årige kvinde kunne i retten fortælle, at ham, der havde slået hende på soveværelset, havde kort lyst hår og var omkring 170 centimeter høj.

En beskrivelse, der passer på den ene af de tre tiltalte.

Hun mener, at den person, der slog hende oppe på soveværelset, også var den person, der slog hende, da hun var på badeværelset.

Kvinden er efter røveriet blevet dårligt gående.

- Mit liv er blevet ødelagt lidt, fordi jeg før var meget aktiv med, men nu humper jeg af sted.

- Men jeg har bevaret livsglæden, lød det fra den 74-årige kvinde.

74-årig kvinde gjorde modstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce