60 millioner halkroner bliver ulige fordelt


60 millioner halkroner bliver ulige fordelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Assens, Tommerup og Vissenbjerg får hallerne de 50 mio. kroner. De andre haller må deles om resten.

Tommerup Hallernes formand, Michael Kornager, er jublende glad.

Fritids- og Kulturudvalget lægger op til, at Tommerup Hallerne skal have 15 af de 60 mio. kroner, Assens Kommune har sat af til at bygge, ombygge og renovere haller for i de kommende år.

- Det kræver lidt ekstra at bygge noget, der er med til at gøre Tommerup Hallerne til et fyrtårn i fremtiden, siger han.

For som i Assens og Vissenbjerg arbejdes man i Tommerup med planer om større nybyggeri. Af samme grund foreslår udvalget helt i tråd med de kommunale topchefer, at de tre haller får henholdsvis 25, 10 og 15 af millionerne svarende til halvdelen af den formodede anlægssum, mens kommunens øvrige haller får 10 mio. kroner tilsammen til diverse renoveringsopgaver, nye gulve, nye tage og så videre.

Den anden halvdel

Mens halprojektet i Assens er tæt knyttet til rådhusplanerne, har Tommerup Hallerne en talstærk workshop i gang med at klæde arkitekten på om, hvad deres nye hal med torv og bibliotek skal indeholde.

At kommunen kun leverer halvdelen af byggesummen betyder, at der samtidig sendes ansøgninger til fonde og er overvejelser om, hvordan et multihalprojekt bliver interessant for private investorer.

- Jeg tror ikke, vi kan satse på filantropiske foretagender, siger han og mener også det er for stor en sum at forsøge at hente hjem ved en husstandsindsamling.

I Vissenbjerg er der også brug for en ny hal. Men her har halbestyrelsen med vilje ventet med planlægningen, til man vidste, hvor mange penge, de havde til rådighed.

Formand Preben Rasmussen glæder sig til at komme i gang med borgermøder og workshops efter sommerferien. Hvor resten af pengene skal komme fra, og om 10 mio. kroner er nok, det ved han ikke endnu.

Penge til nyt gulv

Salbrovadhallen kunne i foråret ikke få penge til at renovere et gulv, der flere steder er lappet sammen med tape. Begrundelsen var dengang, at ingen vidste, hvor mange penge, der ville være til rådighed. Nu er der 10 mio. kroner. Men i kommunens haller venter renoveringsopgaver for langt større beløb. Så nu venter de på, at en ingeniør vurderer, hvilke opgaver, der presser sig mest på.

- Hvis altså ikke vi går i gang selv for lånte penge, siger formanden Lars Peter Larsen.

Han håber, at politikerne er indstillet på meget hurtigt at fordele de 10 mio. kroner. Ellers er Lars Peter Larsen alvorligt bange for, at de vil blive opslugt, når de tre store byggeprojekter viser sig at blive dyrere end først antaget.

60 millioner halkroner bliver ulige fordelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce