420 videobånd på førstesalen


420 videobånd på førstesalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thorkild Hansen optager, optager og optager og har gjort det siden 1963. Han har bare ikke tid til at se det selv

ASSENS: - Jeg kan forsikre dig om, at jeg har nogle guldkorn stående!

Den 77-årige pensionerede skolelærer Thorkild Hansen viser rundt på førstesalen i privatgemakkerne på Østerled i Assens. Han er stolt. Pavestolt.

Indtil videre står 420 videobånd - det er i timer rundt regnet 1000 - opstillet i sirlig orden på rad og række på træreoler. Båndene indeholder optagelser fra tv, private optagelser, optagelser af rejseudflugter og ikke mindst optagelser fra Assens og omegn. En guldgrube for ethvert lokalarkiv med tryk på "lokal".

- Jeg har optaget siden 1963, fortæller Thorkild Hansen og nævner, at der er optagelser af Dronningens besøg i Assens, optagelser fra havnen, optagelser af lokale koncerter som er lagt på cd, optagelser med gøgen, bogfinken og blåmejsen og masser af gamle film- og lydklip fra Assens. Ren nostalgisk guf for eftertiden.

- Jeg er tit ude og holde foredrag, hvor jeg viser det frem, som jeg har optaget. Det er sjovt at optage og så gemme det for eftertiden, siger Thorkild Hansen, som er sikker på, at optagelserne holder ham yngre, end sygesikringskortet fortæller.

Thorkild Hansen startede sin "film-karriere" som en anden Abraham Zapruder (manden bag de berømte strimler af Kennedy-mordet i Dallas i 1963), da han købte et filmkamera uden mikrofon for dengang astronomiske 152 kroner. Siden er mere moderne udstyr taget i brug.

Men Thorkild Hansen har et stort, centralt problem.

- Jeg troede, at når jeg blev gammel, så skulle jeg se det hele. Men det har jeg slet ikke tid til, siger Assens' svar på Statens Filmcentral.

420 videobånd på førstesalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce