40 år på apoteket - ved et tilfælde

Når Margit Nielsen ikke er på arbejde på Tommerup Apotek, går meget af fritiden med den 1200 kvadratmeter store have og bunden "Tulle".
Foto: Peter Leth-Larsen

40 år på apoteket - ved et tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farmakonom Margit Nielsen har jubilæum den 1. juli.

GLAMSBJERG/TOMMERUP ST.: I begyndelsen var hun defektrice, så blev hun apotekerassistent, men i dag kalder hun sig farmakonom.

- Det var vel ikke fint nok, siger Margit Nielsen med et lille smil om sine skiftende stillingsbetegnelser.

Måske er det forklaringen, for i en vis forstand handler det om det samme, at ekspedere kunder i et apotek. Og så alligevel ikke. Meget er nemlig sket, siden Margit Nielsen for knap 40 år siden begyndte som elev i Verninge Apotek.

Både tabletter - det er de flade - og piller blev lavet på apoteket.

Ingredienserne blev rørt sammen til en lang rulle, som blev skåret over i små stykker.

- Dem rullede vi så ud og kom bagefter på glas, husker Margit Nielsen, der hermed har forklaret, hvorfor "pilletriller" i gamle dage var den folkelige betegnelse på en apoteker.

Gradvist blev piller og tabletter fabriksfremstillet, og nu er det år siden, at produktionen forsvandt fra apotekerne.

Til gengæld har de fået allehånde skønheds- og hudplejeprodukter på hylderne. Og i dag går der i øvrigt meget tid med rådgivning.

- Det måtte vi slet ikke, da jeg begyndte. Dengang skulle vi henvise til lægen, fortæller Margit Nielsen, som var 15, da hun fik sin elevplads.

- Det var nok lidt tilfældigt, at jeg fik den. Jeg havde en svigerinde, som arbejdede der, og hun fortalte, at de søgte en elev, og det blev så mig.

Kun to gange i de 40 år har hun været jobsøgende, uden at det dog gav gevinst. Men i dag kan hun ikke forestille sig andet end at være farmakonom indtil den dag, hun forlader arbejdsmarkedet.

Edb-panik

- En god dag, åh, det ved jeg ikke. Jo, når alting klapper og vi får varerne sendt af sted, svarer Margit Nielsen efter en vis tøven.

Til gengæld kommer svaret prompte, når spørgsmålet går på en møgdag.

- Det er, når edb'en ikke virker. Så går der panik i det hele.

Imponerende have

Margit Nielsen arbejder på deltid, og når man ser hendes og ægtefællen Bent Nielsens 1200 kvadratmeter store have, forstår man, hvad en stor del af fritiden må gå med, for trods den lange tørkeperiode er haven en velduftende farvepragt, som hun i øvrigt har hovedansvaret for - "min mand er ikke så meget for havearbejde".

Haven er resultatet af 16 års indsats, for så længe har familien boet på Bøgevej 22 i Glamsbjerg, men endnu længere på Glamsbjerg-kanten. Bortset fra en afstikker til Verninge har Margit Nielsen boet i og omkring Glamsbjerg. Det gør hendes første og eneste barnebarn også, så forholdet til det er tæt. Ligesom til beaglehunden Tulle, der fjoller rundt og får mange kærlige klap i dagens løb.

Margit Nielsen har ferie på jubilæumsdagen den 1. juli.

Tommerup Apotek markerer dagen med en tur til Tivoli i Købehavn den 28. juni. En tur, som hele personalet samt Margit Nielsens mand deltager i.

40 år på apoteket - ved et tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce