Onsdag kom regeringen med et forslag om, at man vil poste midler i et formidlings- og oplevelsescenter for kyst- og lystfiskerturisme ved Helnæs eller Helnæs Bugt. Det er Ane Kirstine Munk Carlsen, formand Helnæs Lokalråd, ikke videre begejstret fo

Helnæs: - Hvis det kommer til at ligge på Helnæs, så nej.

Det er Ane Kirstine Munk Carlsen, formand for Helnæs Lokalråd, umiddelbare reaktion, efter regeringen i forbindelse med finansloven for 2018 prioriterer otte millioner kroner årligt i årene 2018-2021 - samlet 32 millioner - til et formidlings- og oplevelsescenter for kyst- og lystfiskerturisme ved Helnæs eller Helnæs Bugt.

- Jeg synes, det er dejligt, at vi har så mange lystfiskere her, og den turisme, der er, og interessen for natur er helt fantastisk. Men jeg synes ikke, at der er behov for et center. Det er måske for voldsomt. Et center for mig er en kæmpestor bygning, hvor der så er nogle aktiviteter i, og man samler det på et sted.

- Jeg synes egentlig, det er rigtig fint, at det er placeret rundt omkring alle de områder, der er rundt om bugten, siger hun med forbehold for, at der endnu ikke er skitseret en plan for, hvordan centeret præcis skal udformes, siger hun og fortsætter:

- En bygning kan jeg slet ikke forstå. Det er min personlige holdning, og det er en kæmpe nyhed for mig. Men jeg tror egentlig, at der er mange herude på Helnæs, der vil være enige i det.

Flyt det til Assens

Helnæs Lokalråds formand synes overordnet, at det er nogle gode tanker, at man vil gøre et eller andet på området. Men man burde hellere placere formidlings- og oplevelsescenteret for kyst- og lystfiskerturisme ved Assens by.

- Man skulle nok flytte det ind til Assens. Der er masser af huse, man kunne bruge til den slags ting, og der er ikke mere end 20 kilometer hertil. Derudover er der masser af overnatningsmuligheder derinde, siger Ane Kirstine Munk Carlsen, der ikke selv er fisker, og uddyber:

- Vi er glade for de turister, vi har. Men vi er ikke vilde med, at der kommer yderligere turister, sagt på den måde, at i kraft af jo flere, der kommer herud, bliver det sværere at beskytte den natur, vi har, hvis folk render rundt overalt og kører overalt. Man skal måske også tænke på, at der er grænser for, hvor mange mennesker der kan være på et område og stadigvæk vedligeholde det.

- Hvis det er, at de vil øge turismen, så skal de bare huske at vedligeholde alle de andre ting, for at det stadigvæk er godt at være her. Det er ikke bare at sætte en skraldespand op, fordi det er næsten det værste, jeg kunne forestille mig - at der skulle være skraldespande overalt, siger hun.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
Skarp tone til borgermøde

Skarp tone til borgermøde

Danmarks Sportsfiskerforbund om Helnæs-projekt: - Et fremragende initiativ

Danmarks Sportsfiskerforbund om Helnæs-projekt: - Et fremragende initiativ

Denmark Fishing & Outdoor Lodge: - Det er noget, som vil tiltrække folk

Denmark Fishing & Outdoor Lodge: - Det er noget, som vil tiltrække folk