300 børn med: Teaterfestival til Assens og Haarby

Lirekassens unge teaterfolk har tidligere deltaget i arrangementer i Assens by. Til sommer kan det være, de kommer på gaden igen, når Lirekassen og Haarby Amatør Teater er vært for en landsdækkende børne- og ungdomsteaterfestival. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

300 børn med: Teaterfestival til Assens og Haarby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børne- og Ungdomsteatret Lirekassen og Haarby Amatør Teater er til sommer vært for den første landsdækkende teaterfestival for børn og unge. Og forberedelserne er i fuld gang.

Assens/Haarby: Der er nok at se til for de frivillige i Børne- og Ungdomsteatret Lirekassen og HAT (Haarby Amatør Teater, red.) i disse tider.

De to teaterforeninger er nemlig i fuld gang med at arrangere den landsdækkende børne- og ungdomsteaterfestival, som de er vært for tre dage i uge 26. Startskuddet til forberedelserne har forlængst lydt, og der er masser at se til, fortæller Lone Skrøder, der er formand for Lirekassen.

- Det er noget af en opgave, konstaterer hun.

Men det er også en opgave, de foreninger gerne tager på sig. For det er også sjovt og spændende, selvom der endnu er flere løse end knyttede ender i forhold til arrangementet.

- Det er Danmarks første landsdækkende børne- og ungdomsteaterfestival, som vi skal holde. Det er DATS (landsforeningen for dramatisk virksomhed, red.), som har spurgt, om vi kunne tænke os at være med til det.

- Det er et rigtig spændende projekt, vi har kastet os ud i. Men ikke alle ting er på plads endnu, siger Lone Skrøder.

Teaterfestivalen
Det er første gang, at den landsdækkende børne- og ungdomsteaterfestival finder sted, når den løber af stabelen fra 29. juni til 1. juli.Bag festivalen står DATS - Landsforeningen for dramatisk virksomhed - som har spurgt Børne- og Ungdomsteatret Lirekassen og HAT - Haarby Amatør Teater - om de vil arrangere den første udgave.

Børn og unge fra hele landet forventes at deltage i teaterfestivalen, der byder på forestillinger og forskellige workshops.

Deltagerne skal bo i Assens og Haarby under festivalen.

Smukke Sally

Dele af programmet er dog begyndt at tage form.

Således indledes festivalen med en opsætning af "Smukke Sally", som Lirekassen og HAT står bag.

- De øver, og det går rigtig godt. Vi er også i gang med at lave kostumer, fordi vi vil lave dem så tro mod den originale version af Gunner Geertsen som muligt. Vi har en bog med nogle tegninger i, som vi vil lave kostumerne efter. Så der er lidt arbejde i at finde noget stof, der passer.

Lørdag og søndag vil der være forskellige workshops, hvor deltagerne kan dyrke deres interesse for teater.

- Vi vil lave nogle workshops, og dem, der er med, skal spille teater for hinanden og give hinanden feedback. Workshopsene kunne blive noget med sminke, så man kan lære at sminke, og andre ting, som vi skal have på plads. Det kunne også være gadegøgl, siger Lone Skrøder, der håber, at der også bliver mulighed for, at andre end de gæstende deltagere at tage del i festivalen.

- Vi arbejder på, at befolkningen kan se nogle af de skuespil, som bliver lavet. Det er endnu ikke besluttet, om der kommer en anden forestilling udefra.

- Vi tænker også, at befolkningen skal have mulighed for at se og eventuelt være med i en workshop, så det ikke er et lukket forum. Primært er det dog for skuespillerne, som deltager festivalen, siger Lone Skrøder.

Unge og børn skilt

Festivalen starter fredag 29. juni og varer weekenden over.

Tilmeldingen til festivalen er stadig åben, så Lone Skrøder ved endnu ikke, hvor mange teater-interesserede unge fra hele landet vil deltage.

Men hun har et håb.

- Vi håber på, at der kommer 300 børn og unge, som deltager. Det er svært at sige endnu, fordi vi ikke har fået tilbagemeldinger endnu. Deadline er 1. april, og vi håber, at der bliver opbakning til det.

De deltagende børn og unge bliver inkvarteret i Assens og Haarby.

- Vi har delt det op, så børne skal bo i Haarby i Haarbyhallerne og måske på skolen også. I Assens kommer ungdommen til at bo, og de skal holde til i Arena Assens, siger Lone Skrøder.

300 børn med: Teaterfestival til Assens og Haarby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce