30 virksomheder åbner hver måned i Assens Kommune

Henrik Thayssen, chefkonsulent hos Udvikling Assens. Foto: Jens Wognsen

30 virksomheder åbner hver måned i Assens Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge en ny undersøgelse blev der i første halvår af 2018 etableret 186 nye virksomheder i Assens Kommune. Regnskabsprogrammet Dinero har udarbejdet undersøgelsen via tal fra CVR og Danmarks Statistik.

Virksomheden Dinero har udarbejdet en oversigt over, hvor mange nye virksomheder der er blevet etableret i landets kommuner. Perioden går fra 1. januar til 30. juni 2018.

I første halvdel af 2018 har 186 virksomheder set dagens lys i Assens Kommune. Sammenlignet med landets resterende kommuner ligger Assens Kommune på en 60. plads.

- Hvis man skal nævne en stor overskrift, går det sådan set meget godt. Det er ufatteligt få konkurser, vi har oplevet her i vores område. Der er selvfølgelig nogle virksomheder, som lukker en gang imellem, men det er ofte fordi, de vælger at lave noget andet eller bliver for gamle til at fortsætte. Overordnet set går det godt, forklarer chefkonsulent i Udvikling Assens, Henrik Thayssen.

Chefkonsulenten påpeger, at det ikke kun er i Assens Kommune, at det går udmærket.

- Jeg mener også, at det går godt i resten af landet. Det er ikke særegnet for Assens Kommune, for det går generelt godt for erhvervslivet, forklarer han.

Udvikling Assens forsøger at indsamle materiale om de virksomheder, som åbner i kommunen. Men det er ikke helt ligetil.

Ny data

Først fjerner Henrik Thayssen de data, som omhandler offentlige institutioner, landbrug og holdingselskaber.

- Vi ender med en liste, hvor der i gennemsnit er 30 virksomheder, som åbner hver evig eneste måned her i kommunen. Det lyder jo flot, og det er der sådan set også. Men hvis man går lidt mere i dybden med de 30 virksomheder, så er mange af dem 'blot' en god ide, som mand og kone har fået hen over weekenden, forklarer han.

Det er forholdsvist nemt at etablere sig egen virksomhed. Det kræver et Nem-Id, et navn og en e-mailadresse.

- Så kan du faktisk begynde, uden at det kommer til at koste noget som helst. Derfor kan det være svært at vide præcist, hvor mange af de 30 virksomheder, der bliver brugt på fuld tid, deltid, eller bare er en god ide, man har fået til engang i fremtiden, siger Henrik Thayssen.

Dermed ikke sagt, at de 30 nye virksomheder om måneden ikke dækker over noget godt. Chefkonsulenten har været i Udvikling Assens i omkring to år, og i den tid har der været en positiv udvikling.

- Der er flere og flere, som starter deres eget cvr-nummer op. Man kan sige, at det er mere positivt end det modsatte, at der kommer flere virksomheder, end hvis der kom færre og færre, fastslår Henrik Thayssen.

Træt af sin chef

Hos Udvikling Assens arbejder man på at finde ressourcer til at ringe rundt til de nye virksomheder for at finde mere ud af dem.

- Og vi oplyser dem om, at de kan blive medlem her i Udvikling Assens og få den rådgivning, de nu har behov for. Nogen fortæller, at virksomheden er blevet startet op, fordi vedkommende er bange for at blive fyret. Eller de kan sige, at de er trætte af deres chef, siger Henrik Thayssen.

Det hedder, at hvis man starter en virksomhed i dag, vil den have 50 procents chance for at overleve og stadig eksistere om fem år.

- Typisk er det service-fag og detail, som åbner op. Og i vores del af landet er der desværre ikke så mange store IT- eller medicinalvirksomheder. Til gengæld har vi en del underleverandører til robotvirksomheder i Assens Kommune, forklarer chefkonsulenten.

30 virksomheder åbner hver måned i Assens Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce