3-3: Forslag om skovbegravelsesplads faldt til jorden

Haarby Kirke indviede for to år siden begravelsespladser i skoven - i indviet jord vel at mærke. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

3-3: Forslag om skovbegravelsesplads faldt til jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke en kommunal opgave at stå for begravelser. Det må folk selv betale, som de gør i folkekirken, mener Venstres Jesper Mott Frandsen.

Assens: Der bliver ikke nogen skovbegravelsesplads på uindviet jord i Assens Kommune i denne omgang, hvor folk, der ikke er medlemmer af Folkekirken kan blive begravet.

Tilbage i august stillede Enhedslistens Malene Rye forslaget, som byrådet sendte til nærmere belysning i Miljø- og Teknikudvalget. Forleden faldt forslaget med stemmerne tre for og tre imod at arbejde videre med etablering af en skovkirkegård.

Imod var Venstres tre medlemmer af udvalget.

- Det er ikke en kommunal opgave at lave skovkirkegård eller andre gravpladser. Vil man have det, må man finde sammen og rejse pengene til det. Så må vi derefter tage stilling til, om vi vil sælge et stykke jord til det, der er ikke grund til at tage stilling til det før, siger Henrik Mott Frandsen (V) og påpeger, at folkekirkemedlemmer også betaler via kirkeskatten.

Leif Rothe Rasmussen (S), er derimod parat til at bakke op om ønsket om en skovbegravelsesplads.

- Der er nogle som enten ikke er medlemmer af Folkekirken, eller som bare gerne vil ligge et sted i naturen. Det synes jeg godt, at vi som kommune kan understøtte, siger han.

Han stiller også spørgsmålstegn ved, om en gravplads, der er etableret af en gruppe mennesker, efterfølgende vil være åben for alle.

- På sigt vil det være fornuftigt at sige, at kommunen er os alle sammen, vi sætter jord til rådighed. Så meget koster det heller ikke, siger han.

Ikke kristne begravelser
Er afdøde ikke medlem af Folkekirken, kan han/hun godt begraves eller urnenedsættes på kirkegården, men ceremonien kan ikke foregå i en kirke og under tilstedeværelse af en præst.Prisen for et gravsted er ofte dyrere end for medlemmer af Folkekirken.

I Danmark skal begravelser og urnenedsættelser foregå på en godkendt begravelsesplads.

På privat grund kræves det, at grunden er mindst 5000 kvadratmeter.

Man kan også vælge at få sin aske spredt over havet. Det er der ingen regler for, men det kræver tilladelse, som gives, hvis man kan dokumentere, at det var afdødes ønske eller de pårørende er enige.

Kilde: begravelser.dk

Det er ikke bare lige

Rie Nielsen (V) er principielt enig med Henrik Mott Frandsen i, at det ikke er en kommunal opgave og siger, at ønsker man en skov-gravplads, må man tage til Odense, hvor der er en i forvejen. Men hun understreger, at sagen også er grundigt undersøgt.

- Det er blevet undersøgt, og der skal sættes meget i værk, før det ville kunne realiseres. Vi synes heller ikke, at stederne var egnede (administrationen pegede på to mulige placeringer, Skovanægget eller Stejlebjerg begge i Assens red.), siger Rie Nielsen. Hun fornemmer desuden, at opbakningen til det er for lille.

Formand Hans Bjergegaard (DF) deltog ikke i udvalgsmødet, derfor stemmeligheden.

3-3: Forslag om skovbegravelsesplads faldt til jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce