2,8 millioner i forskel: Det politiske pres fortsætter

Folketingets politikere vil blive holdt op på den lovede gennemgang af taxametersystemet, der fordeler penge til handels- og almene gymnasier. Arkivfoto: Louise Koustrup.

2,8 millioner i forskel: Det politiske pres fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taxameter-systemet er skævt, mener Glamsbjerg-rektor, der derfor vil holde Folketingspolitikerne op på det lovede eftersyn.

Glamsbjerg: I efteråret fik Carsten Hogrefe, rektor på Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg, det, han selv kalder en halv sejr.

Da lykkedes det nemlig ham og andre rektorer fra mindre handelsgymnasier at få et særtilskud på finansloven i 2019, fordi de er pressede på økonomien. Det kastede ekstra 800.000 kroner af til Det Blå Gymnasium.

En del af aftalen var også, at det såkaldte taxametersystem, hvorefter pengene fordeles til både handels- og almene gymnasier i år skal have et eftersyn.

Og den del af aftalen er Carsten Hogrefe fast besluttet på at holde Folketingets politikere op på. Derfor har han lavet en udregning af, hvor mange flere penge handelsgymnasierne i Glamsbjerg, Grindsted og Tønder ville have fået, hvis de var almene gymnasier.

- Udregningerne sender vi til de politikere, vi har været i kontakt med i forhold til udkants-taxametret, som vi har arbejdet på hele sidste år. Det er for at holde gryden i kog. Vi er blevet lovet et taxametereftersyn, og det er klart, at det vil vi holde dem op på.

- Vi er glade for de 800.000, som de gav os, men vi er nødsaget til hele tiden at dokumentere, at det her er virkeligheden. Det kan godt være, man har nogle holdninger og fornemmelser, men her er virkeligheden, siger Carsten Hogrefe.

Klar til 2020

Det er endnu uvist, hvornår politikere og embedsfolk på Christiansborg kigger det nuværende system efter i sømmene.

- Vi ved jo godt, at der kommer et valg, men omvendt ved vi også, at al erfaring inden for det her siger, at ligegyldigt hvem der har magten - om det er rød eller blå blok - og embedsmændene er i gang, så kører toget.

- Så vi har en forventning om, at det blive på den anden side af sommerferien med henblik på, at vi snakker Finanslov 2020, siger Carsten Hogrefe.

Hvis det bliver tilfældet, ville det nye taxameter gøre sig gældende for skolernes økonomi i 2020.

- Det bliver ikke i 2019. Det tog er kørt. Det er vores forhåbning, at man får det lavet, for det er klart, at når man laver sådan noget her, skal der være objektive kriterier at fordele penge ud fra, siger Carsten Hogrefe.

2,8 millioner i forskel: Det politiske pres fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce