27-årig klemt ihjel af robot: Borring Plast får tre påbud af Arbejdstilsynet

Borring Plast har ligget i Tommerup St. i mange år. For tre år siden overtog Jesper Seistrup virksomheden, der indtil da var familieejet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

27-årig klemt ihjel af robot: Borring Plast får tre påbud af Arbejdstilsynet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdstilsynet har givet Borring Plast i Tommerup St. tre strakspåbud, efter en 27-årig mand blev klemt ihjel af en robotarm på virksomheden. Påbuddene handler blandt andet om at sikre, at ingen opholder sig bag indhegningen af robotten under drift.

Tommerup St.: Borring Plast i Tommerup St. har fået tre strakspåbud.

Det er resultatet af Arbejdstilsynets undersøgelser af den arbejdsulykke, der kostede en 27-årig mand livet, da han blev klemt ihjel af en robotarm den 30. april.

- De handler alle om at sikre, at arbejdet ved det pågældende robotanlæg udføres sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt, herunder at ingen opholder sig bag indhegningen under drift, skriver tilsynschef hos Arbejdstilsynet, Morten Vestergaard i en mail til Fyens Stiftstidende.

Men selvom Arbejdstilsynet nu har afsluttet sin undersøgelse, er man ikke blevet klogere på, hvad der forårsagede ulykken.

- Der har ikke været vidner til ulykken, og det har ikke på efterfølgende tilsynsbesøg været muligt at finde en årsag til, hvorfor afdøde er kravlet ind til maskinen, eller hvordan ulykken præcist er sket, skriver Morten Vestergaard.

Den 27-årige mand, der var bosat i Odense, var ifølge Fyns Politi kommet i klemme mellem en robotarm og et el-skab, efter han var kravlet igennem en afspærring. Da ambulance og læge kom til stedet, fandt de ud af, at mandens brystkasse var blevet knust, og at han var død på stedet.

Skilte skal advare

Arbejdstilsynet har afgivet et strakspåbud til Borring Plast om "at sikre at arbejdet ved "Squeeze Cup"-robotanlæg udføres sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt, herunder at ingen opholder sig bag indhegningen under drift". Derudover skal virksomheden sikre "at indtrængning til "Squeeze Cup"-robotanlæg ved kasse ind- og udløb er strengt forbudt".

Virksomheden har allerede instruereret medarbejderne og sat skilte op. På skiltene advares der om, at det er strengt forbudt at opholde sig i robottens arbejdsområde, når den er i drift, og at det kun må foregå igennem sikkerhedslågerne, hvis man skal ind i arbejdsområdet.

Slutteligt er der givet et påbud om "at sikre "Squeeze Cup"-robotanlæg mod indtrængning ved kasse ind- og udløb".

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra indehaver af Borring Plast, Jesper Seistrup.

27-årig klemt ihjel af robot: Borring Plast får tre påbud af Arbejdstilsynet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce