25 mio. til fornyelse af city

- Byens fremtræden og ansigt er en voksende faktor i byernes interne konkurrence om fremtidige borgere og investeringer, hedder det i ansøgningen til ministeriet. Derfor er det vigtigt for Glamsbjerg at få shinet sin triste hovedgade op. Tegningen viser hvordan.

25 mio. til fornyelse af city

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KUL PÅ: Glamsbjerg skal skynde sig - Ansøgningsfrist udløber 1. april

GLAMSBJERG: Det er godt nok store beløb, der sættes på højkant for at shine Glamsbjerg City op.

Ca. 25 millioner kroner lyder regningen for det samlede projekt, der omfatter bymidten med aktivitetshus, Torvet og Søndergade.

Den såkaldte områdefornyelse tegner sig for 10,8 millioner kroner, og det nye aktivitets- eller kulturhus for resten.

I første omgang søger kommunen om statsstøtte på 3,6 millioner kroner til områdefornyelse fra Erhvervsministeriets pulje. Her udløber fristen 1. april, og derfor arbejdes der nu på højtryk for at få alt gjort parat, oplyser kommunaldirektør Bent Schmidt, eller som han også udtrykker det:

- Nu kører toget.

Han afviser på det skarpeste, at finansieringen af projektet søges fremmet af frygt for, at det vil blive droppet eller reduceret i en ny storkommune.

- Vi har aldrig et sekund tænkt i den retning, siger kommunaldirektøren. Men ansøgningen skal altså ind til ministeriet inden 1. april. Derfor er der kul på lige nu.

I denne uge behandles ansøgningen i teknisk udvalg, derefter i økonomiudvalget, og 9. marts ventes den endelige politiske godkendelse i kommunalbestyrelsen.

Men allerede 5. marts vil en fire-mands gruppe fra Glamsbjerg på et møde i Erhvervsministeriet foreligge det ambitiøse projekt. De fire er: kommunaldirektøren, chef for teknisk forvaltning Erik Tornøe, Poul Schiøler fra borgergruppen for bymidten og Jens Erik Petersen fra den såkaldte Dynamogruppe, der for tre år siden tog initiativ til projektet.

Amtet har allerede afsat 3,5 millioner kroner til trafiksanering af hovedgaden, ligesom kommunen selv vil bruge en million de næste seks år. Resten skal søges bl.a. i Landdistriktspuljen, Lokale- og Anlægsfonden, Real Dania og Erhverv Fyn.

25 mio. til fornyelse af city

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce