23 km grusvej på private hænder

Den blinde Tallerup Allé i Tommerup St. er en af de grusveje i kommunen, som foreslås privatiseret.
Foto: Kim Rune

23 km grusvej på private hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For at spare 400.000 kroner vil kommunen privatisere omkring 30 grusveje og pålægge ejerne selv at stå for vedligeholdelsen

Bor du på en grusvej, der ikke allerede er privatiseret, så er du måske en af de omkring 200 brugere, der vil blive berørt, når Assens Kommune privatiserer 23 kilometer grusvej.

For at spare 400.000 kroner vil kommunen skille sig af med op mod 30 grusveje og i stedet lægge udgifterne til vedligeholdelse over på vejenes beboere og brugere.

På Tallerup Allé i Tommerup St., som er en af de udpegede veje, bor Michael Skovlund Hansen og han er ikke tilfreds.

Ikke tilfreds

- Jeg bor i starten af vejen, og på gården for enden er der et firma, som der er rigtig meget trafik til, så den udgift ville jeg ikke være tilfreds med at skulle være med til at dække, siger han.

Alle de 30 udpegede veje er i følge vej- og trafikchef Poul-Henning Nielsen i spil til omklassificering til private fællesveje. Enkelte, der fungerer som gennemgående veje af almen interesse er på forhånd pillet ud.

Poul-Henning Nielsen forventer, at enkelte falde ud i forbindelse med høringsperioden, men 25-27 privatiseringer skulle det gerne ende på for at få besparelsen hjem.

Hidtil har kommunen haft en fast turnus med afretning og støvbinding på grusvejene.

Skulle de kommunale udgifter deles ligeligt ud blandt de 200 brugere, får de hver en ekstraudgift på 2000 kroner om året. Men sådan behøver det ikke gå, mener Poul-Henning Nielsen.

- Grusveje egner sig bedre til løbende vedligehold. Langt hen ad vejen kan det klares med en skovlfuld grus i hullet, når det opstår, siger han.

Miljø- og Teknikudvalget bliver orienteret om den forestående privatisering på sit møde i dag. Derefter skal forslaget i høring, før den endelige udpegning af de fremtidige private fællesveje i marts.

Venter flere vejsyn

Vedligeholdelsen af vejen kræver, at der er enighed om fordelingen af opgaver og udgifter, og det forløber ikke altid uden gnidninger.

- Vi har vel et par vejsyn om året, som skyldes uenighed vurderer Poul-Henning Nielsen.

Men dem kommer der mange flere af, forudser formand for Miljø- og Teknikudvalget Lars Kr. Pedersen (V), der stiller spørgsmålstegn ved, om der overhovedet bliver en besparelse.

- Forslaget er ikke groet i min have og det var en af grundene til, at vi ikke fik et budgetforlig. Spørgsmålet er, om der bliver en reel besparelse, for det vil give en del vejsynssager for dyre mandetimer, forudser han.

Han mener også, at hyppigere besøg af kommunen på grusvejene kunne holde vedligeholdelsesudgifterne nede.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvilke veje der er i spil, da Vej og Trafik foretrækker selv at orientere de berørte i stedet for at lade dem læse det i avisen.

Man kan dog orientere sig ved at klikke ind på linket herunder.

23 km grusvej på private hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce