20 minutters daglig motion på skemaet


20 minutters daglig motion på skemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fantastisk, er den spontane kommentar fra trænings- og sundhedsguruen Chris MacDonald, da han hører, at Haarby Skole i det nye skoleår får obligatorisk motion på skoleskemaet for alle elever fra de yngste til de ældste og samtidig vil tilbyde sund morgenmad .

Efter de to første lektioner skal de yngste børn f.eks. spille stikbold, lege dåseskjul eller klatre i tarzanredskaber. Mellemgruppen skal bl.a. spille ost og sjippe, mens de ældste får en tur på boldbanen for at dyste i rundbold, men det kan også være, at læreren dikterer fangeleg.

Tidspunktet er velvalgt, vurderer Chris MacDonald.

- Efter nogle timer, ved man, er det godt at få et skub. Og hvis eleverne også bevæger sig i frokostpausen er det rigtig godt, siger Chris MacDonald.

Et sundhedsudvalg har arbejdet med de nye tiltag et årstid og har foreløbig planlagt de første fire ugers aktiviteter og besluttet at evaluere projektet til efterårsferien.

- Vi håber, at eleverne bliver mere koncentrerede, fortæller lærer Lulli Kvistbjerg, og det skulle der være gode chancer for.

- Der er en kraftig sammenhæng mellem hjerne og krop. Engang troede man, at hjernen kun var i hovedet, men den når helt ned til finger- og tåspidserne i kraft af nerverne, fortæller Chris MacDonald, og fremhæver, at hjernen får det godt ved motion og sund mad.

Indsats for morgenmad

Friskbagte boller, mælk, havregryn, frugt og gulerodsstave vil stå på morgenbordet.

- Vi mener, at en del elever møder op i skole uden at have fået morgenmad, og det er dem, vi har tænkt på, fortæller Lulli Kvistbjerg.

Et morgenmåltid med en bolle, mælk, et stykke frugt og en gulerodsstav vil kunne fås for 10-12 kr.

Med de to tiltag er Haarby Skole langt fremme, og på det generelle plan kan skoler ikke gøre meget mere, mener Chris MacDonald, der kun peger på et forhold:

- Det vil være godt at få bevægelse ind i hver eneste lektion.

20 minutters daglig motion på skemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce