19 mand er gået i gang: Vissenbjerg-fabrik laver huse på samlebånd

Iværksætter Claus Valsøe (t.v) og direktør for Husfabrikken i Vissenbjerg, Kim Kenlev. Foto: Martin Kloster

19 mand er gået i gang: Vissenbjerg-fabrik laver huse på samlebånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husfabrikken A/S er endelig kommet i gang med produktionen af huse fra den nye fabrik i Vissenbjerg. Den nye direktør siger, at virksomheden for alvor vil give den gas til næste år.

Husfabrikken A/S
Husfabrikken A/S på Glasvænget i Vissenbjerg producerer huse på samlebånd. Dvs. soklen og det hele er på huset. Det hele gøres klar med gulve, maling og køkken m.v. på nær møbler.Et standardmodul er ca. på 50 kvadratmeter. Typisk er det to moduler til en lejlighed, så det er 100 kvadratmeter.

Husene er bygget i træ med betonfundament. Teglfacaden monteres direkte på modulerne. 

Claus Valsøe har været direktør i Husfabrikken A/S. Men den nye direktør har fra 1. august i år været Kim Kenlev.

Ifølge selskabssiden biq.dk er Husfabrikken A/S ejet af Arta Arkitekter A/S, VCH Rainmaking ApS, Claus Valsøes hustru ejer, samt svenske HouseFactory AB (hovedaktionær) og DKGEMMA ApS, et selskab Henrik Nygaard, ejer af Kokken og Jomfruen, står bag.

Vissenbjerg: For en måned siden lignede det ikke noget. Nu ligner det en fabrik med skilte, porte og medarbejdere i fuld sving.

Husfabrikken A/S, som producerer færdigproducerede huse med al indmad i undtagen møbler, har siden starten af august været "herre i eget" hus. Fabrikken er kommet op at køre på Glasvænget i Vissenbjerg, hvor vinduesfabrikken Kipa tidligere havde adresse.

19 mand er ansat i produktionen og en ny direktør ditto i administration - det er Kim Kenlev.

- Nu er vi gået fra at være i Assens til at være flyttet ind her, fortæller idéskaberen bag Husfabrikken A/S, Claus Valsøe, som glæder sig over den gode start.

- Der har været virkelig god energi. Jeg tror, pionerånden har skinnet igennem, nu skal vi have bygget en fabrik op, og vi er det første hold, der starter, siger Claus Valsøe.

Husfabrikken A/S har to ordre, som er de første to. Et husmodul til Norge og et til Silkeborg. Norgeshuset skal sendes af sted om tre uger og Silkeborg-huset om fire, oplyser Kim Kenlev.

- Vi mangler lige at "træne færdig". Nu øver vi på de to huse her og få processerne op at køre, siger Kim Kenlev.

- Målet er, når processerne kører og det hele er sat op, så bruger vi 15 arbejdsdage på at bygge et modul (et husmodul, som kan kobles sammen med andre, red.). Så har vi hastighed i det. Så har vi proces i det, tilføjer han.

- Nu har vi kernebesætningen, siger Kim Kenlev om medarbejderstaben.

- Opgaven er at få fyldt produktionen op. Vi startede med ingenting. Det, vi skal vi øve os på, er at strømline processerne resten af året, fortæller Kim Kenlev.

Husene laves som navnet indikerer på en fabrik. Fra bund til top.

Claus Valsøe siger, at nye ordre venter de kommende måneder. Til næste år 48 boliger til Stockholm i Sverige. Og 12-14 boliger i Odense venter virksomhed snarest at lande en aftale på. Fra januar forventer Claus Valsøe også at lande en aftale med et boligselskab.

- Det gør, vi har rimelig ro på, siger han.

- Vi ved, hvad vi skal, og vi har ikke mere travlt end at vi stille og roligt vil i gang med de boliger, vi har i gang, så vi bliver trænet. I stedet for vi lige pludselig skulle lave 22 moduler, tilføjer han.

Claus Valsøe fra Assens har siden sidste år arbejdet med at færdigudvikle konceptet for Husfabrikken. Det er sket på Dalvænget i Assens. Arkivfoto: Robert Wengler
Claus Valsøe fra Assens har siden sidste år arbejdet med at færdigudvikle konceptet for Husfabrikken. Det er sket på Dalvænget i Assens. Arkivfoto: Robert Wengler

En gepard

I maj skrev Fyens Stiftstidende en artikel om, hvad Husfabrikken A/S var for en størrelse, da Claus Valsøe barslede med idéerne fra et værksted på Dalvænget i Assens.

Henrik Nygaard, tidligere ejer af cateringvirksomheden Kokken og Jomfruen, er indtrådt i selskabet, da han er en del af det netværk, som er i ejerkredsen.

- Det har været med til at gøre det til et stærkt hold, siger Claus Valsøe.

For at skaffe ansatte nok, har Husfabrikken A/S haft en god dialog med jobcenteret i Assens Kommune, nævner Claus Valsøe.

Selv om resten af 2017 skal bruges til at slå rod og finde sig selv, skal der tryk på fra næste år.

- Vi skal have bygget hele markedsføringsdelen op - vores hjemmeside er i øjeblikket bare et "visitkort" - så vi kan få os selv præsenteret ordentlig, siger Kim Kenlev.

- Vi varmer op i '17 og så giver vi den gas i '18. Så har vi en forventing om, vi er i gazelle-ligaen - eller endnu mere: Vi æder gazellerne, vi er geparder, for vi vokser så hurtigt. Vi har plads til at bygge 15.000 kvadratmeter her om året, siger Kim Kenlev.

Eller hvad der svarer til ca. mellem 80-120 boliger alt efter størrelse, ifølge Claus Valsøe.

19 mand er gået i gang: Vissenbjerg-fabrik laver huse på samlebånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce