19-årig erkender skub


19-årig erkender skub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betjent, der som privatperson var på vej hjem fra røverfest, blev måske alligevel ikke overfaldet på grund af sit job som politibetjent.

VISSENBJERG: En 19-årig mand fra Faaborg har nu erkendt at have skubbet den betjent, som efter røverfesten sidste weekend blev overfaldet. Betjenten havde som privatperson deltaget i røverfesten og var på vej hjem, da han blev omringet af en gruppe mennesker og slået med et knytnæveslag i ansigtet. De første meldinger lød på, at der også blev råbt "strissersvin" efter betjenten.

I sidste uge anholdt politiet to midtfynske mænd på 20 og 21 år. De blev begge sigtet og varetægtsfængslet i tre gange 24 timer. Dengang var politiets oplysninger meget sparsomme, fordi man stadig var på jagt efter yderligere en gerningsmand. Fredag eftermiddag blev en den 19-årige, tredje og formodet sidste gerningsmand anholdt og fremstillet i grundlovsforhør.

- Han erkendte at have været i området omkring betjenten efter røverfesten. Han erkendte også at have skubbet betjenten to gange, men han nægter at have slået, fortæller vicekriminalkommissær Jack Liedecke fra Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet, der efterforsker sagen.

Alle tre løsladt

Manden blev imidlertid løsladt efter grundlovsforhøret, fordi retten ikke mente, at der var grundlag for at fængsle ham. De to øvrige sigtede i sagen blev også løsladt, fordi vidner til optrinnet efter røverfesten ikke kunne udpege dem som gerningsmændene.

Imidlertid er de tre alle sigtet, og Jack Liedecke oplyser, at politiet mener, at de har fat i den personkreds, som stod bag overfaldet. En vigtig brik i efterforskningen har været at få klarlagt et motiv til episoden. Her var ordet "strissersvin" eller "pansersvin" et vigtigt element, fordi det kunne pege på, at gerningsmændene havde genkendt betjenten.

De tre sigtede har ifølge politiet ikke selv forklaret noget omkring motivet.

Men nu er politiet ikke længere stensikre på, at der rent faktisk blev råbt "strissersvin" eller "pansersvin" efter betjenten.

- Nogle vidner siger, at der blev råbt "pansersvin", mens andre siger, at der ikke blev råbt noget. Men nu skal vi have in mente, at episoden skete klokken 1.30 efter at folk har fået noget at spise og drikke, så det kan være svært med vidneforklaringerne, siger Jack Liedecke.

Han oplyser, at politiet nu yderligere vil søge efter vidneudsagn, for at forsøge at klarlægge motivet.

- I sidste ende bliver det op til retten at afgøre, siger han.

19-årig erkender skub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce