15 indsigelser mod byggeri


15 indsigelser mod byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MOSEGÅRDEN: Sidste frist for indsigelser på Møllevej er udløbet

HAARBY: Et nyt lokalplanforslag for enden af Møllevej i Haarbys sidste rest af landsbymiljø møder modstand fra borgere, amt og naturfredningsforening.

Fristen for indsigelser mod en ny lokalplan med betegnelsen C20 udløb i går, og 15 har indsendt deres protest til kommunen.

Lokalplanen betyder, at en 30 år gammel tinglyst deklaration står til at falde - sammen med den 300 år gamle ejendom Mosegården.

I lokalplanen, som nu har været til offentlig høring i otte uger, er der nemlig lagt op til, at Mosegården rives ned for at gøre plads til 12 mindre boliger i gårdmiljøstil.

Plusser og minusser

Ifølge Gitte Hegelund, teknisk forvaltning i Haarby Kommune, var der i går modtaget 11 indsigelser fra beboerne på Møllevej, to fra andre steder i byen, samt én fra Danmarks Naturfredningsforening og én fra Fyns Amt.

- Nu skal vi så have dem behandlet på teknik- og miljøudvalgets møde på tirsdag, siger Gitte Hegelund.

Ud over indsigelserne er der indsendt seks kommentarer og bemærkninger til lokalplanen.

- Her er både plusser og minusser i kommentarerne, siger Gitte Hegelund.

Den firlængede ejendom blev for et par år siden købt af entreprenør og murermester Per Pedersen Haarby A/S for 300.000 kroner under udbudsprisen, og salget blev formidlet via ejendomsmægler og borgmester Ole Møller (K).

Siden har gården stået ubeboet hen, og der er allerede forud for lokalplanens vedtagelse gjort tiltag til at rive den ned fra ejerens side.

Blandt andet er hele haven jævnet med jorden af en bulldozer, og inden for i det gamle stuehus er el- og vandinstallationer revet ud af væggen, vægge er delvis brudt ned, og gulvet fjernet.

Frygt for mere trafik

Beboerne har allerede tidligere luftet deres kritik af såvel nedrivningen af Mosegården som opførelsen af de nye boliger på stedet. Det skete på et stort borgermøde først på året.

Beboerne frygter blandt andet øget trafik på Møllevej, når Per Pedersen har fået opført sine boliger.

Efter behandlingen på teknisk udvalg på tirsdag skal lokalplanen endeligt vedtages af byrådet.

15 indsigelser mod byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce