14 kommunale job trods stop


14 kommunale job trods stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BESPARELSER: Ansættelsesstop i Assens betyder kun, at politikerne skal spørges først
ASSENS: Økonomiudvalget i Assens godkendte i går eftermiddag at opslå 14 kommunale stillinger. Det skete til trods for, at et enigt byråd på Bågø 28. juni indførte ansættelsesstop i Assens Kommune.

Fire af stillingerne blev taget med, selv om de ikke nåede at komme med på den udsendte dagsorden.

- For alle stillingerne gælder, at der er tale om det, jeg kalder frontpersonale, altså folk som er direkte ude at betjene borgerne, forklarer viceborgmester Henrik Hansen (S), som i anledning af borgmester Truels Schultzs ferie bestred rollen som midlertidig økonomiudvalgsformand.

Flere af de job, Økonomiudvalget vedtog skulle genopslås, var vikarstillinger på kommunens daginstitutioner og forskellige steder inden for ældreområdet. Men der var også enkelte stillinger inde på rådhuset.

- Det siger sig selv, at hvis der er lærere, der holder op, kan man ikke bare vedtage, at den stilling skal slås op. Man kan heller ikke sige til fru Jensen, at hun først får hjemmehjælp igen om to måneder, fordi hendes hjemmehjælp er stoppet, og kommunen har indført ansættelsesstop, siger Henrik Hansen.

Han forklarer, at det midlertidige ansættelsesstop i praksis betyder, at Økonomiudvalget har alle de job, der opstår, oppe at vende, for i hvert enkelt tilfælde at afgøre, om det er nødvendigt at opslå stillingen. Omvendt er det ikke hans indtryk, at Assens Kommune ligefrem er tynget af overbemanding.

Ansættelsesstoppet blev indført som et led i, at Assens Kommune over et par år skal finde besparelser på omkring en halv snes millioner kroner

- Der kan da være administrative områder - uden jeg lige kan pege på noget konkret, hvor vi vurderer, at her kan vi bremse op og måske lige vente tre-fire måneder. Men ellers er besparelsen vel den forsinkelse på en uge eller op til en måned, der opstår i forbindelse med, at vi skal behandle sagen, siger viceborgmesteren.

Han bemærker, at metoden i øvrigt giver politikerne et vist indblik i det job-flow, der er i Assens Kommune.

Administration og politikere arbejder for øjeblikket på at blive klar med en tilføjelse til det vedtagne sparekatalog på to millioner kroner, med besparelser på et tilsvarende beløb, der kan vedtages, når byrådet samles igen 23. august.

14 kommunale job trods stop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce