1001 nat i baghuset


1001 nat i baghuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANDERLEDESBUTIK: 70 kvadratmeter proppet fra gulv til loft med eksotiske varer
ASSENS: "Butik Angel - ting og tøj fra hele verden", står der på skiltet uden for Ramsherred 3.

Og følger man pilen og går gennem porten over de toppede brosten til butikken i baghuset, vil det næppe føre til sagsanlæg for falsk reklame.

Her er der på 70 kvadratmeter fra gulv til loft fyldt op med et varesortiment så eksotisk, at de fleste et øjeblik bliver helt paf og tror, at de er havnet i en østerlandsk basar eller et af "1001 nats eventyr".

Fra hele verden

Fra Indien er der smykkeskrin, sengetæpper, duge og pudebetræk og fra Indonesien træfigurer af Buddhaer, drager og elefanter samt et væld af katte fra få centimeter til en meter. Kina er repræsenteret med yin og yang-kugler til afstresning plus smykker. Thailand også med smykker samt figurer i tin og bronze. Peru: børnetrøjer, Brasilien: ametyster, Frankrig: dametøj. Og så er der indianske drømmefangere i alle størrelser. De består af et edderkoppemønster i fjer, som filtrerer drømme, så det essentielle kommer frem.

- De er en af mine store sællerter sammen med uldtrøjer fra Nepal, fortæller butikkens indehaver, Hanne Petersen.

Hun kom til Assens i oktober 2002 sammen med sin mand Kalle, der er bagersvend.

Farvel til stor gård

De boede ellers i Sanderum, men valgte at flytte med til Vestfyn, da Kalles mester etablerede sig i Assens.

- Vi udskiftede vores 550 kvadratmeter store gård med et 300 år gammelt hus midt i Assens. Begge faldt vi pladask for dets charme, bindingsværket, de skæve linjer og toppede brosten.

10 år som healer

- Jeg havde arbejdet i 10 år som healer og håndaflæser i lokaler på gården i Sanderum, hvor jeg også havde foredragssal og en lille butik.

- Men det er slut nu, bortset fra det med butikken. I april 2003 åbnede jeg i det renoverede baghus i Assens, hvor der tidligere har været både slagteri og vognmandsforretning.

- Varerne får jeg fra et par af vores venner, der har specialiseret sig i at rejse verden rundt og opkøbe spændende ting og sager. De sælger dels på grossistplan, dels fra egen butik på Bornholm. Jeg er den eneste, de leverer til på Fyn, fortæller Hanne Petersen.

- Inden åbningen i Assens spurgte mine venner betænkeligt: Kan du nu få folk til at finde om bagved?

Gårde gør nysgerrige

- Det viste sig at gå strygende. Selve omgivelserne er et trækplaster. Byens gamle gårdmiljøer gør folk nysgerrige. Og i forvejen er Ramsherred 3 med sin bindingsværksidyl en af byens mest fotograferede ejendomme. Selv om aftenen har vi måttet vænne os til blitzene udenfor, fortæller Hanne Petersen.

- Jo tak, jeg må sige, forretningen går godt. Jeg var dog spændt på, hvordan asseneserne ville tage imod en så meget anderledes butik. Men de har været rigtig positive. Mine kunder er ikke blot turister. De lokale udgør en pæn del.

- Der er ikke mange steder, hvor man møder så venlige og imødekomne mennesker som her, mener Hanne Petersen.

To glade persere

- Jeg har allerede på den konto fået to af mine veninder til at flytte til Assens, og flere er måske på vej. Ja, selv vores katte er glade for at flytte herned. De to store persere på otte år leger meget mere både med hinanden og med deres tøjdyr end på gården i Sanderum. Det griner vi en del af...

1001 nat i baghuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce