10 mio. kr.: Kommunen køber jord ved sukkerfabrik

Det lyder måske ikke umiddelbart sådan, men der er naturskønt på jordbassinerne i Assens. Arealet har Assens Kommune netop købt. Arkivfoto: Kim Rune

10 mio. kr.: Kommunen køber jord ved sukkerfabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restareal på 77.000 kvadratmeter er nu på kommunale hænder

Assens: Et over ti år langt kapitel om den gamle sukkerfabrik i Assens by er nu afsluttet.

Et enigt byråd i Assens Kommune har købt de sidste arealer ved jordbassinerne af Dupont Nutrition Biosciences ApS. Et areal på godt 77.000 kvadratmeter beliggende ved Søndre Ringvej.

Desuden har kommunen købt den sidste del af bygningerne i den gamle sukkerfabrik. Det drejer sig om Vestfløjen og Østfløjen, der ligger i direkte forlængelse af det nuværende rådhus, skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

- Arealet ved jordbassinerne har en fuldstændig ideel beliggenhed med direkte udsigt til Lillebælt. Der er derfor masser af potentiale og mulighed i området, siger borgmester Søren Steen Andersen (V).

Han fortæller videre, at der igennem tiden har været forskellige tanker i byrådet og fra lokale aktører til at udnytte arealet ved jordbassinerne. Købet ligger derfor i fin forlængelse af ønsket om at skabe udvikling i den havnenære del af Assens by. Der bliver snarest sat en proces i gang, der skal afklare brugen.

Det er allerede nu givet, at noget af vestfløjen skal huse en del af kommunens administration. Et flertal i byrådet har tidligere besluttet, at medarbejderne i Jobcenteret i Glamsbjerg skal samles på Assens Rådhus. Der bliver derfor brug for et øget antal kvadratmeter for at kunne huse alle, når de godt 90 medarbejdere fra jobcentret flytter ind på det nuværende rådhus senest i 2019.

Desuden fortsætter Fyns Politi lejemålet i vestfløjen.

Ifølge pressemeddelelsen beløber den samlede købesum for ejendom og jordbassiner sig i 10.375.000 kroner eksklusiv moms. /EXP

10 mio. kr.: Kommunen køber jord ved sukkerfabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce