Assens: Publikum får lejlighed til at komme tæt på, når seks internationale kunstnere 14.-26. september flytter arbejdet til Assens Skibsværft.

De seks der kommer fra Rusland, Argentina, Tyskland, Bulgarien og Danmark er udvalgt blandt 135 ansøgere til at deltage i Jernskulptursymposium Assens 2015.

I løbet af den periode, de er her bliver der også lejlighed til at møde kunstnerne ved et café-arrangement på Tobaksgaarden. Tobaksgården har i øvrigt også på anden vis sat kunst på plakaten i de uger.

- For kunstnerne er det en anerkendelse af blive udvalgt, og det er godt efterfølgende at kunne føje til cv'et, siger Jørgen Svenstrup, der er formand for Assens Kunstråd.

Men det er også en mulighed for at lære en anden kultur at kende, at komme videre ud med sin kunst og at møde og lade sig inspirere af kolleger fra andre lande.

Ideen med skibsværftet var nærliggende, fordi det også arbejder i jern.

Når de seks kunstnere igen rejser fra Assens med 10.000 kroner på lommen, efterlader de seks jernskulpturer, som er Assens Kommunes ejendom.

De vil først blive udstillet samlet, dels ved Vor Frue Kirke i Assens, dels på Hollufgaard, før de om et årstid vil få en samlet placering.

  • Wolf_Lise

    Af:

    Journalist, Assens-redaktionen. Arbejder p.t. mest med miljø, infrastruktur, planlægning. Før redaktionerne i Assens og Tommerup fusionerede i forbindelse med kommunalreformen var jeg på Tommerup-redaktionen, hvor jeg beskæftigede mig med alle stofområder. Bor i Tommerup St.