- Markusholm har et godt ry


- Markusholm har et godt ry

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere professionelle folk kan ikke genkende det billede, der er tegnet af bostedet de seneste uger

VERNINGE: Bostedet Markusholm er for alvor kommet i rampelyset de seneste uger, men bestemt ikke for det gode.

Men det dårlige billede kan centrale kilder i branchen for opholdssteder ikke nikke genkendende til.

Geert Jørgensen er direktør for Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud (LOS), og han kender kun Markusholm for det gode.

- Jeg er overrasket over de ting, der er kommet frem. For Markusholm har et godt ry i branchen. Jeg har kun hørt, at det er et velfungerende sted, og at mange unge kommer godt videre derfra, siger han.

- Selvfølgelig er noget gået galt, når tre personer dør, men mediernes dækning kan være enøjet. Tit vil naboer og tidligere medarbejdere være utilfredse, og hvis man insisterer på at fokusere på det negative, så er det jo det indtryk, man får.

Udfordrende opgaver

Heller ikke Lillian Vaaben kender Markusholm fra den udskældte side. Hun var chef for familieafdelingen i Fyns Amt og havde dermed ansvaret for tilsynet med opholdssteder på Fyn, før det overgik til kommunerne i 2007.

- I amtets tid har der aldrig været forhold på Markusholm, der har givet anledning til skærpet tilsyn, fortæller hun.

- Det, jeg har læst om Markusholm på det seneste, er slet ikke et billede, jeg kan genkende. Men jeg tænker naturligvis også på, hvad der er gået galt i starten af året, når tre personer dør.

Den nu pensionerede chef har ikke selv haft sin gang på Markusholm, men med sin erfaring giver hun et bud, hvad der kan være sket.

- Med en så svag gruppe mennesker er opgaverne meget komplekse og vanskelige, og hvis der kommer en opgave, som stedet har svært ved at magte, så kan en enkelt person få det hele vendt på hovedet, forklarer hun med henvisning til, at en tidligere beboer er sigtet for at have medvirket til, at to andre beboere tog en overdosis på Markusholm i januar.

- Når jeg sidder her på afstand og læser om Markusholm, så tænker jeg på, at der er sket noget, som ikke burde ske. Måske har de fået en opgave, som de ikke kunne magte, og som de ikke kunne stoppe, siger Lillian Vaaben.

- Men det er vigtigt at huske på, at verden er ikke sort og hvid, når man bevæger sig på det her område. Når opgaverne er så komplekse, vil der være perioder, der er mere udfordrende end andre.

Fagligt velfunderet

Det er ikke kun Markusholm som institution, der har stået for skud. Også den nu fratrådte forstander John Frederiksen er blevet kritiseret.

Men det har Geert Jørgensen svært ved at forstå.

- Jeg kender kun John som fagligt velfunderet og meget engageret. Han har altid deltaget aktivt i det lokale arbejde og ydet en glimrende indsats, husker direktøren for LOS.

- Markusholm har et godt ry

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce