- Lad os beholde vores café

Britta Nøhr er en del af den faste gruppe på 11, der hver onsdag kommer i Café Tusindfryd.
Foto: HANS ØSTERGAARD

- Lad os beholde vores café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Café Tusindfryds brugere er bange for at skulle flytte endnu engang, hvis sundhedscentret får nye ejere

ASSENS: Hvad sker der med os, hvis det lykkes kommunen at finde en køber til sundhedscentret, det gamle sygehus på Odensevej?

Spørgsmålene kværner rundt i hovedet på brugerne af Café Tusindfryd, et tilbud til voksne sindslidende, der mødes her en gang om ugen.

Så meget, at de på et brugermøde har besluttet at gå til avisen med deres frygt.

- Da jeg kom her første gang, skulle jeg have to hjælpere med for at kunne gøre det. Sådan har det været for flere af os. Nu tør vi tage herhen, hvor vi måske ikke tør gå på gaden, siger Britta Nøhr, Glamsbjerg, der er udnævnt som talskvinde for brugerne.

Tre adresser på fire år

Siden 2004 har caféen haft tre forskellige adresser, stedet her lidt gemt af vejen nede ad en gang i en af de bageste bygninger set i forhold til Odensevej, har de haft i to år. De har lige malet det, og har selv indrettet det.

- Vi har en stærk tilknytning til lokalet og har selv taget ting med hertil, for eksempel billederne på væggene, siger Britta Nøhr, der også fremhæver den lette adgang for kørestolsbrugere og det gode samarbejde med CSV, Center for Specialundervisning for Voksne, som er kommet i stand, efter at de flyttede hertil. Eleverne derfra kigger også ind om onsdagen, og 18. juni er der planlagt fælles sommerfest.

- Mange kommer måske kun ud, når de kommer her. Jeg har selv svært ved at gå andre steder hen. Selvtilliden er ikke særlig stor, siger Britta Nøhr.

11 faste brugere kommer i Café Tusindfryd hver onsdag. Der er åbent klokken 13-20 og sluttes altid af med, at man spiser sammen. Herudover er der forskellige interessegrupper, som mødes lidt sjældnere.

For brugerne er caféen et fristed, hvor de kan komme næsten uanset sindstilstanden. Der er altid plads og omsorg.

- Vi kender hinanden og er gode til at lukke nye ind. Her får vi hjertevenner og pårørende er også velkomne. Vi glædede os til at få vores eget, da vi flyttede hertil, siger Britta Nøhr, der også fremhæver den gode hjælp fra Korsvang med pedel og vask af viskestykker. Vil det fortsætte på en ny adresse?

Hun er med på, at en ny ejer ikke er ensbetydende med, at de sættes på gaden, men hvad bliver huslejen, vil kommunen betale den, og hvem får vi som nabo. Et værtshus ville være dårligt for brugere, der har svært ved at styre deres alkoholforbrug, fremhæver hun.

Borgmester Finn Brunse (S) har tidligere udtalt til Stiftstidende, at man i forbindelse med salg vil overveje, om der i lejekontrakterne skal være bestemmelser, som er mere eller mindre bindende for køber, og som gør lejerne trygge.

- Lad os beholde vores café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce