FREMTID: Ny kommunalstruktur med til at varsle nye tider for hallerne, mener politiker
TOMMERUP: Gør Tommerup HK til en forretning og lad den overtage driften af Tommeruphallerne.

Sådan lyder i meget korte træk et forslag fra Lars Voldsgaard, Venstremedlem af kommunalbestyrelsen.

Lars Voldsgaard har valgt at lufte sine tanker efter en uenighed i Kulturudvalget om, hvorvidt man skal bygge nye omklædningsrum og handicaptoilet i forbindelse med Højfynshallen.

En uenighed, som han mener bunder i den gamle strid om, at en ny hal i Tommerup vil skade Tommeruphallerne.

Ingen god forretning

- Jeg tror ikke, Tommeruphallerne kan blive en god forretning, selv om der ingen haller var i Brylle og Tommerup, siger Voldsgaard.

Hallernes hovedproblem er efter hans mening, at de har en uafhængig ledelse, der ikke altid giver udtryk for de samme interesser som de store brugere, herunder håndboldklubben.

- Man vil have restaurant i lokaler, der ikke er egnet til det. Man vil drive hotelvirksomhed med værelser, der kun kan koste en pris, så det ikke giver overskud. Man sender den stakkels halinspektør rundt i Danmark for at finde kunder, der ikke findes, og hvis de findes, så er det til en pris, der giver underskud, og sidst men ikke mindst har bestyrelsen ikke en flok af mennesker, der lægger en hel del frivillige timer i at vedligeholde hallerne. De tider er forbi, da kommunen bare betaler, hvis hallerne mangler penge, påpeger Lars Voldsgaard, der her ikke mindst sigter til kommunalreformen.

Han har været kommunalbestyrelsens repræsentant i Tommeruphallernes bestyrelse og trådte ud omkring årsskiftet, da man besluttede at indskrænke den politiske repræsentation til en enkelt.

- Det er en følelse jeg har, at der ikke er det store indtægter i det, de går og laver, men det kan være svært at gøre op, siger han.

Idræt i første række

Hvis håndboldklubbens bestyrelse også bliver hallens, kommer idrætten igen i første række og man vil kunne trække på frivillig arbejdskraft blandt håndboldklubbens medlemmer, mener Lars Voldsgaard, der også vil gøre halinspektøren til forretningsfører for klubben.

Ligeledes mener han, klubben kunne få indtægter ved selv at drive cafeteriet, og at det ville være en økonomisk fordel for hallerne selv at drive motionscenter.

Men det hele skal ikke være bold. Lars Voldsgaard ser muligheder i, at håndboldklubbens ny formand Lokky Jørgensen er identisk med Tommerup Kommunes nyligt pensionerede børne- og kulturchef.

Amternes kulturpenge overgår til de nye kommuner, og det vil være oplagt for en tidligere kulturchef at formidle kultur i hallerne, når der ikke spilles bold, mener han.

Erhvervstøtte

Erhvervsrådet, der med den nye kommunale struktur ikke længere vil have det tætte samarbejde med kommunen, skal i den voldsgaardske vision omdannes til en erhvervsklub, der mødes, når der er aktiviteter i hallerne og som støtter idrætsforeningerne.

- Det er på tide at fortælleerhvervslivet, at hvis de vil have nogle glade medarbejdere, der dyrker idræt i deres fritid, så skal man tænke i større støtte til idrætsforeningerne, siger Voldsgaard, der med sine tanker håber at kunne sætte end debat i gang, inden Tommeruphallernes kasse er tom.
  • fyens.dk