- Konklusionen er ikke givet på forhånd

Esben Krægpøth, Vicedirektør for Velfærd i Assens Kommune. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

- Konklusionen er ikke givet på forhånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esben Krægpøth, vicedirektør for Velfærd i Assens Kommune, og selvskreven medlem af styregruppen, der skal give inklusionsområdet et servicetjek, fortæller om arbejdet.

Det generelle elevtal i Assens Kommune er faldet, men i specialtilbudene er det steget, selvom kommunen har stort fokus på inklusion. Hvorfor?

- Måske er der en lille stigning med børn, som har det lidt vanskeligere, i en periode, end i en anden periode. Vi følger det hele tiden, men nu skal vi helt op i helikoptoren og kigge på, om det bare er konturer, eller om det reelt set er sådan, at vores familiegrupper ser ud i Assens Kommune nu, og hvad det betyder for den indsats, vi har.

Folkeskolerne får 11,3 millioner til inklusion. Når udgifterne til specialtilbud er trukket fra, er der ifølge BDO's rapport 5,9 millioner kroner tilbage, svarende til inklusion af samlet 24 elever i normalklasserne i Assens Kommune. Hvordan matcher det behovet?

- Når man helt firkantet gør det op, så er det de tal, der er. Men vi oplever, at det matcher behovet, for så finder man jo andre løsninger. Det vigtige er, at vi har et fantastisk arbejde med inklusion, men man kan ikke se i rapporten, hvordan den enkelte skole løser opgaven. Vi har en god trivsel på skolerne.

Forventer du, at styregruppen vil anbefale en ny økonomisk tildelingsmodel i stedet for den incitamentsstyrede? 

- Konklusionen er ikke givet på forhånd. Men vi skal helt klart have nogle bud på, om man kan gøre noget på andre måder på nogle områder. 

Ifølge BDO benytter andre kommuner sig af socioøkonomiske fordelingsnøgler, når inklusionsmidlerne skal fordeles til skolerne. I Assens Kommune skæres skoler alle over en kam. Hvad taler for og imod?

- Det er et politisk valg. Der er mange ting, der taler for, for der er forskel på, hvordan familier er sat sammen rundt i kommunerne. Det, der taler imod er, at man kan stemple skolen og få forældre til at tænke, at der vil man ikke have sine børn til at gå. Siden vi havde det oppe til politisk drøftelse, er der mange kommuner, der har taget det initiativ. Og det skal helt klart drøftes igen sammen med alt det andet.  

 

- Konklusionen er ikke givet på forhånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce