Malene Rye fra Enhedslisten synes, at vækst bliver tydet forkert i den gængse opfattelse.

Assens: - Det vigtigste ved valget er, vi styrker vores position. Vi skulle gerne ind med to i byrådet, siger Malene Rye, det i dag enlige medlem for Enhedslisten i byrådet i Assens.

- Jeg synes, alt det, der har fyldt de sidste mange måneder - sagsbehandlingen og manglende politisk ansvar - det har jeg stillet mange spørgsmål til for at finde ud af, hvor det er, det går galt henne, siger Malene Rye.

Kandidater Enhedslisten

Malene Rye (Assens).Kaj Alstrup (Vissenbjerg).

Rune Biskopstö Christensen (Assens).

Line Mex-Jørgensen (Skalbjerg).

Gert Jacobsen (Turup).

Poul Aksel Poulsen (Assens).

Henrik Frydenborg (Tommerup St.)

- Min konklusion er, at vi har økonomisk målstyring i Assens Kommune. Det giver for lidt politisk ansvar. Når vi bare siger til vores administration 'værsgo, her har I den her pose penge, så skal I gøre det I kan for dem', så har vi ikke taget ansvar for, hvad det er, vi vil have, mener Malene Rye.

Vækst er også glade borgere

"Man kan smide vækstkortet, ligegyldigt om det koster for miljøet og menneskerne", sagde hun i en artikel 7. oktober.

- Hvad er vækst så?

- Vi kunne f.eks. have en vækst af borgernes tilfredshed i den måde, de bliver behandlet på af kommunen.

- Kan det måles?

- Det tror jeg godt. Jeg tror, det koster os mange penge, vi skal ombehandle mange sager, og at Ankestyrelsen skal ind over. Gladere borgere giver en bedre kommune - også økonomisk, svarer Malene Rye.

Enhedslisten vil også arbejde for flere socialøkonomiske virksomheder, som ikke drives for profit alene, partiet vil have bedre normeringer i børnehaver, sfo'er og vuggestuer samt have flere flere cykelstier og bedre og billigere offentlig transport. Det sker ved at omlægge skatten, personskatten skal ned og grundskyld og dækningsafgift op, mener partiet.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.

Mere om emnet

Se alle
Malene snakker med Sara hver morgen 7.15

Malene snakker med Sara hver morgen 7.15

Enhedslisten skal holde fast