- En investor skal jo ikke bestemme, hvilken udvikling vi ønsker i Assens

Poul Poulsen (R) mener ikke at udviklingen stopper i Assens, fordi Netto ikke fik lov til at flytte deres butik af et flertal i byrådet. Arkivfoto: Kim Rune

- En investor skal jo ikke bestemme, hvilken udvikling vi ønsker i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af de mest markante modstandere af en Netto-flytning i Assens, Poul Poulsen (R), synes, at Assens Købstads formand tager fejl i sin kritik af byrådets beslutning om ikke at muliggøre flytningen.

Formand for Assens Købstad, Marc Roar Hintze, kalder det "bare ikke godt nok", at du og andre sagde nej til, Netto kunne flytte deres butik i Assens. Hvad er din kommentar til det?

- Jeg er ikke overrasket over, at han er uenig i det. Hans holdning har været ligeså klar som min. Jeg læste et læserbrev, han havde på jeres hjemmeside (fyens.dk/assens, red.), hvor han skriver, at når der er nogle, der vil investere, så skal vi tage imod det med kyshånd. Det kan han have ret i. Men der er et stort 'men', for en investor skal jo ikke bestemme, hvilken udvikling vi ønsker i Assens.

Har han en pointe i, at andre investorer måske kan få kolde fødder ved at lægge penge i Assens?

- Det tror jeg ikke.

Hvorfor ikke?

- Fordi, det, der undrer mig i denne sag, det er at de, der kommer og søger, burde være inde i, hvilke planer kommunen laver. Vi har altså lavet kommuneplanen fire uger før, de søger (om at kunne bygge, og området var ikke udlagt til butikker som Nettos, red.). Enhver investor vil starte med at se på, hvilke muligheder der er i Assens. Det står jo i kommuneplanen. Ergo: Det er den del man skal kunne regne med.

Men en plan kan vel laves om?

- Jo, det kan den sådan set godt. Men for mig er det bare dybt utroværdigt. Vi sidder og arbejder med en kommuneplan i et års tid i en styregruppe under forsæde af Dan Gørtz i øvrigt (formand for udvalget for Miljø, teknik og Plan i Assens Kommune, der gik ind for Netto-flytningen, red.). At vi så fire uger efter kommer og siger: 'Det, vi har arbejdet med sidste år, det dur ikke' - altså, der er en eller anden sammenhæng, der ikke dur. Det er den ene del af det. Den anden del er, at vi grundlæggende ser forskelligt på, hvad den rigtige udvikling for Assens er.

Nu blev det et flertal på 15 mod 14 på byrådsmødet imod en flytning. Kunne man ikke have udskudt det, for at få sagen bedre belyst. Det var der jo ønske om fra bygherren?

- Jeg følte mig veloplyst. Hvis vi tager Cowi-rapporten først, den siger klart, at det er dumt at gøre. ICP-rapporten siger, det godt kan lade sig gøre. Var ICP den rette part? Nej, for de har sammen med Realdania og Cowi - i øvrigt - lavet en stor rapport ("Detalihandlen og bymidterne" fra 2017 og på 109 sider, red.). Den er vedlagt materialet (ved dagsorden til byrådsmødet, red.). Og hvis man læser bare de første 30 sider, så er den generelle opfattelse af handelslivet i byer, at flytter man uden for byen, så tømmer man bymidten. Der står lige Cowi og ICP.

- En investor skal jo ikke bestemme, hvilken udvikling vi ønsker i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce