Assens Kommune håber at kunne rive det faldefærdige hus på Kirkebjergvej 22 i Flemløse ned i starten af marts.

Flemløse: De sidste detaljer mangler, inden det faldefærdige hus på Kirkebjergvej 22 i Flemløse kan rives ned.

Det fortæller restaureringsarkitekt i Assens Kommune Peter Rask.

- Han (husets ejer, red.) har givet accept til, at det bliver revet ned, så det er i princippet i vores hus, men de sidste formalia mangler. Jeg ved ikke, hvor lang tid det vil tage, men vi forventer, at det vil gå igennem ret hurtigt, siger Peter Rask, der så sent som fredag var i kontakt med husejerens advokat.

Men så længe alle papirerne ikke er i orden, vil Peter Rask ikke gætte på, hvornår huset bliver revet ned.

- Jeg tør ikke sige det. Vi har ventet på det i fire år og har flere gange troet, at det var lige rundt om hjørnet. Derfor er det svært at sige noget. Vi håber selv, at vi i starten af marts kan komme i gang, siger Peter Rask og fortæller, at kommunen i flere år har arbejdet på at få gjort noget ved huset.

- Kirkebjergvej er et af dem, vi gerne vil gøre noget ved. Det kunne blive et fint hus, men det har en grim historie, så den beslutning har vi taget.

Peter Rask oplyser, at der er vist interesse for grunden, når huset er væk. Det vil i så fald være til havejord.

Tragisk historie

Det lyserøde hus på Kirkebjergvej blev kendt, da den 15-årige Jasmin Lechøtt Christensen døde af kulilteforgiftning, efter hun havde taget amfetamin i huset og var faldet i søvn med en generator kørende.

Også derfor er borgmester Søren Steen Andersen (V) glad for, at det inden for en overskuelig fremtid bliver revet ned.

- Det er absolut dejligt, at der nu sker noget med huset. Det, der ligger i det, er, at man godt kan få øje på sådan et hus. Og når det så lige præcis er det hus, som har en speciel historik, så knytter der sig nogle flere dimensioner på end bare, at det er forfaldent hus, fordi der er de kedelige minder og den tragiske historie. Så gør det næsten mere ondt i øjnene, end bare at det ser ud, som det gør, siger han.

Siden 2014 har Assens Kommune revet 70-80 faldefærdige huse ned.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
Mormor til afdøde Jasmin: Det giver et stik i hjertet at køre forbi huset

Mormor til afdøde Jasmin: Det giver et stik i hjertet at køre forbi huset