- Assens Kommunes projekt er noget særligt

Assens Kommune har fået støtte til et kystsikringsprojekt ved Assens Næs. Arkivfoto: Michael Bager

- Assens Kommunes projekt er noget særligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Kommune er blevet udvalgt af Realdania til at modtage støtte til et kystsikringsprojekt ved Assens Næs. Projektet er valgt, fordi det byder på en løsning, der ikke er set før.

Assens: Naturen sejrer.

I hvert fald når det gælder mulige løsninger på, hvordan man sikrer kysten mod havvandsstigninger og erosion.

Assens Kommunes projekt "Byen & Bæltet" får bevilget 500.000 kr. af Realdania. Det gør det blandt andet, fordi projektet vil undgå at stoppe oversvømmelse ved hjælp af en hård kant, som for eksempel en betonbarriere.

I stedet vil Assens Kommune have et klitlandskab.

- Assens Kommune er valgt, fordi projektet er noget særligt. Først og fremmest, fordi det er en blød og naturbaseret løsning. Det er interessant for alle kommuner, der skal kystsikre i fremtiden, siger Nina Kovsted Helk, der er filantropidirektør ved Realdania.

- Samtidig har projektet en rekreativ værdi, hvilket er vigtigt. De har fokus på, at der skal være merværdi, siger hun og understreger, at Assens Kommune samtidig har lavet et grundigt forarbejde med projektet.

Se her, hvilke kriterier projekterne er vurderet efter
Der var i udvælgelsen af projekterne lagt vægt på:- At byen/bydelen står over for en reel risiko for oversvømmelse med store økonomiske skader til følge.

- At kommunen har udvist faglig og politisk opmærksomhed på udfordringen med klimatilpasning i forhold til havvand.

- At kommunen tænker bæredygtig byudvikling og minimering af risiko sammen.

- At projektet er solidt forankret kommunalt, politisk og administrativt.

Derudover er projekterne valgt ud fra deres forskellige geografiske beliggenhed og deres potentiale for på forskellig vis at teste og udvikle nye løsninger.

Kilde: Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet

Indragelse vigtig

I projektidéen fremgår det, at klitlandskabet samtidig skal danne rammen om et rekreativt område, hvor der skal være plads til fritidsaktiviteter, og hvor turismepotentialet skal udnyttes.

Projektets muligheder skal udforskes gennem dialogmøder og workshops med diverse interessenter, hvor også borgerne inddrages. Det glæder Nina Kovsted Helk.

- Borgerinddragelsen er vigtig, det er den alle steder. Det gælder om at forberede borgerne på, at vandet stiger, siger hun.

- Assens Kommunes projekt er noget særligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce