Takket være Fonden For Fynske Bank har Assens Sejlklub købt en ny følgebåd.

Assens: Tre ugers god brug. Det var, hvad det blev til, da Assens Sejlklub i foråret 2016 købte en følgebåd. For en dag, da klubbens folk kom til træning, var den væk.

- Den var blevet stjålet, selvom den stod på en låst trailer, siger ungdomsformand Lone Storgaard om båden, som klubben havde købt brugt af Furesø Jagtklub yachtklub, slog som blev brugt, når klubbens unge medlemmer var på vandet.

- Det var svært at finde den gamle, så vi kunne ikke finde en tilsvarende. Så vi blev nødt til at købe en ny, siger Lone Storgaard.

Derfor blev gode råd dyre. For en ny båd er naturligvis dyrere end en brugt, og forsikringspengene rakte ikke hele vejen.

Men det er der nu rådet bod på. For Fonden for Fynske Bank har nemlig doneret 50.000 kroner til køb af en ny.

- Det er ikke hver dag, man får 50.000 kroner. Det er en sindsyg flot donation. For en lille klub som vores er det livsnødvendigt, at vi har gode samarbejdspartnere, og at vi har mulighed for at trække på sådan nogle som jer.

- Vi har ikke en chance for at overleve på lang sigt, hvis vi skal klare os selv. 50.000 gange tak, sagde Lars Møller, formand for Assens Sejlklub, da Per Smith, områdedirektør i Fynske Bank, var forbi klublokalerne for den officielle overrækkelse af checken.

Uhyre vigtigt

Per Smith slog fast, at fonden og banken er glade for at kunne støtte.

- Det er en del af at være en lokal bank, at vi støtter op om lokale initiativer. I det her tilfælde var det ikke svært at afgøre, at vi ville give penge, for vi ved, at der her gøres et stort stykke arbejde.

- Jeg synes, det er uhyre vigtigt, at der er en velfungerende sejlklub, når Assens ligger, som den gør, begrundede Per Smith udskrivningen, som er del af de op mod ni millioner, som fonden deler ud i år.

Selvom checken først anduvede lørdag formiddag, er pengene brugt. Båden kom derfor på havet, da der i weekenden var Tera Camp, hvor omkring 20 unge deltog i et stævne for Tera-joller.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.